Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Aubameyang a Serie A-ban köthet ki! – sajtóhír

A Gazzetta dello Sport értesülései alapján az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale szívesen látná a Chelsea támadóját, Pierre-Emerick Aubameyangot…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az olasz napilap úgy tudja, hogy az Internazionale háza táján is felvetődött Pierre-Emerick Aubameyang esetleges szerződtetése. A rutinos gaboni támadó tavaly nyáron csatlakozott a Chelsea-hez, azonban sok babér nem termett ez idáig a számára. Többnyire csak csereként számol vele Graham Potter, de olykor még a keretbe sincs nevezve. Nem mellesleg állítólag korábbi klubja, az FC Barcelona újra soraiban tudná. 

Pierre-Emerick Aubameyang pályafutása annak idején még a St. Etienne-nél indult be, a neves francia csapatban a 2011/2012-es szezonban 16, majd a 2012/2013-as idény folyamán 19 gólt szerzett. Kiemelkedő teljesítménye miatt a Borussia Dortmund lecsapott rá, ahol 4,5 évet töltött el. A gaboni klasszis egyértelműen a bajnokság egyik legjobb csatára volt akkoriban, a 2016/2017-es szezon során ő lett a Bundesliga gólkirálya a maga 31 találatával. Innen az Arsenalhoz igazolt, a londoni klubnál szintén ontotta a gólokat, Wenger, majd Emery bizalmát maximálisan élvezte, Artetánál viszont idővel kikerült a csapatból. Az Arsenalban szintén volt gólkirály, a 2018/2019-es kiírás folyamán 22 gólig jutott.