Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: 63 év után lőtt újra klasszikus mesterhármast svájci játékos

Svájc 5-0-s győzelmet aratott Fehéroroszország ellen a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzések közt…

(Photo by Nikola Krstic/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A svájci válogatottban Renato Steffen már az első félidőben 29 percen belül klasszikus mesterhármast ért el Fehéroroszország ellen, amelyre 63 éve nem volt példa a helvétek nemzeti csapata történetében.

Utoljára Sepp Hügi 1960. október 12-én a Franciaország elleni, 6-2-re megnyert mérkőzésen lőtt egy félidő alatt klasszikus mesterhármast Svájc színeiben, majd végül öt gólig meg sem állt.

“Azt hiszem, a mérkőzés labdája megtisztelő helyet kap majd, hiszen nem gyakran szerzek mesterhármast. Néhány éve egyszer sikerült a St. Gallen ellen, örülök, hogy most a válogatottban is összejött” – említette a Lugano 31 éves szélsője, aki az előző 29 válogatott-meccsén egyetlen gólt szerzett.

“Ez a teljesítmény jót tesz az önbizalmamnak, szeretném magammal vinni a lendületet. Nem bántam meg, hogy Wolfsburgból Luganóba költöztem. Számomra fontos volt, hogy tudjak játszani, ezért is tettem meg a lépést. Oda kell tennem magam, mert egyébként tudom, hogy nincs helyem a válogatottban. Jönnek az újak és lejár az időm. De amíg válogatott vagyok, szeretném élvezni” – tette hozzá.

Svájc kedden az Eb-selejtezős szereplését döntetlennel kezdő Izrael ellen lép pályára.