Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham döntött a vezetőedzőjéről – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Tottenham vezetősége a hétfői késő esti órákban bejelentést tett vezetőedzője további sorsáról…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A Tottenham hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott eddigi vezetőedzőjével, Antonio Contéval.

Mint ismeretes, a Spurs nem éri el a kívánt eredményeket, a csapat olasz edzője pedig kíméletlen módon kritizálta a játékosokat és az egész klubot a legutóbbi döntetlen után:

“Tizenegyen mentünk ki a pályára, de csak önző játékosokat láttam, olyanokat, akik nem segítik egymást és nem teszik bele a szívüket a mérkőzésbe. Nem csapatként játszottunk. Nagyon dühös vagyok, ehhez nem vagyok hozzászokva” – fogalmazott egyebek mellett Conte.

Az 53 esztendős tréner 2021 novembere óta 76 mérkőzésen irányította a londoni gárdát, melyből csapata 41 mérkőzést nyert meg 23 vereség és 12 döntetlen mellett, azonban jelentősebb áttörést képtelen volt elérni az együttessel. Conte korábban a városi rivális Chelsea mellett hazájában a Juventust és az Intert is vezette, valamint az olasz válogatott szövetségi kapitánya is volt.

A Tottenham bejelentette, hogy megbízott edzőként az idény végéig átmenetileg ismét Ryan Mason veheti át a csapat irányítását. A 31 esztendős tréner 2021 áprilisától hét meccsen irányította már a londoniakat beugróként José Mourinho menesztését követően.

A Tottenham jelenleg ugyan a BL-indulást jelentő negyedik helyet foglalja el a PL-ben, de csak két ponttal előzi meg a kettővel kevesebb mérkőzést játszó Newcastle Unitedet.