Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Koemant sokkolta, amit a hollandok műveltek

A holland válogatott 3-0-s győzelmet aratott Gibraltár felett, ezzel javítani tudta a franciák elleni súlyos vereséget, de a szövetségi kapitány korántsem volt elégedett a látottakkal…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman nem rejtette véka alá véleményét, hogy nem volt elégedett csapata eddigi teljesítményével:

“Javulnunk kell, mert sokkolt, amit láttam! Nem volt túl jó hetünk, sok játékos megbetegedett, aztán súlyos vereséget szenvedtünk Franciaországban, de Gibraltár ellen sem volt elegendő, amit mutattunk. Csalódott vagyok, fizikálisan is sokkal jobbnak kellene lennünk, mert ez nagyon kevés. Soha nem éltem még át ilyen egy hetet szövetségi kapitányként, és nagyon remélem, hogy többet nem is fordul elő…”

A holland válogatott két meccs alatt három pontot szerzett, miután 4-0-s, megsemmisítő vereséget szenvedett Franciaországtól, majd közel egy félidőt emberelőnyben játszva aratott 3-0-s győzelmet a világ leggyengébb csapatai közé tartozó Gibraltár ellen.

Az Oranje mentségére szóljon, hogy Koemannak meglehetősen felforgatott csapatot kellett összeállítania, mivel betegségek miatt korábban öt játékos hagyta el a holland keretet.