Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nem mindennapi góllal győzte le Chile Paraguay-t! – videóval

Eseménydús, mozgalmas felkészülési találkozót játszott Chile Paraguay-jal; Ausztrália Ecuadorral; Japán Kolumbiával; Dél-Korea pedig Uruguay-jal.

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

 

Chile – Paraguay 3-2 (1-2)
Gólszerzők: P. Diaz (25.), A. Sánchez (76.), A. Silva (90+2. -öngól) illetve Rojas (32.), Avalos (34.)
Kiállítva: P. Diaz (81.) illetve Sosa (81.), Barros Schelotto (85. -pályán kívül)

Hamisítatlan dél-amerikai derbit játszottak a felek, ahol kis túlzással volt minden, csak barátságos hangulat nem. Chile szerzett vezetést, amelyre nagyon hamar válaszolt Paraguay, ráadásul a szünetben vendég vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulást követően a félidőben beszálló Alexis Sánchez vezérletével, na és persze az alábbi videón is látható, egészen elképesztő kapushiba után Chile is fordítani tudott, egy olyan találkozón, ahol 2:1-arányban, vezetőedzőjét is elveszítő Paraguay nyert a ‘piros-lapok csatájában’.

 

Ausztrália – Ecuador 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Borrello (16.) illetve Estupinan (51. -büntetőből), Pacho (65.)

A Sydney után ezúttal Melbourne-ben rendezett újabb Ausztrália – Ecuador felkészülési találkozón Hiába szerzett korán vezetést a hazai csapat, a számos lehetőséget kidolgozó Ecuador a második félidőben a maga javára fordította a találkozót, és ‘visszavágott’ a négy nappal korábbi vereségért.

 

Japán – Kolumbia 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Mitoma (3.) illetve Durán (33.), Borre (61.)

Az angol Premier League-ben remekül futballozó Kaoru Mitoma szerzett vezetést annak a Japánnak, amely hat nappal korábban már elveszített egy találkozót Kolumbia ellen, Yokohamában. A mostani, oszaki mérkőzésen sem hagyta magát a dél-amerikai együttes, amely előbb az első mérkőzésén a nemzeti csapat kezdő tizenegyébe bekerülő Jhon Durán első válogatott góljával a félidő előtt egyenlített, majd bő egy óra játék után Rafael Borre remek helyzetfelismerésével, ollózós góljával a győzelmet is megszerezte.

 

Dél-Korea – Uruguay 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hwang in-Beom (51.) illetve Coates (10.), Vecino (64.)

Az ‘uruk’ korai vezetésére a második félidő elején válaszolt Dél-Korea, amely rövid idő elteltével újra hátrányba került. A hajrához érve az ázsiaiak úgy tűnt, ismét egyenlítenek, ám góljukat hosszas videózás után kezezés miatt visszavonták (…) Hogy milyen ‘kegyetlen’ tud lenni a VAR az ezen a meccsen újfent kiderült, hiszen Dél-Korea a 84. percben is szerzett egy találatot, ám azt ezúttal most lesállás előzte meg. A meccs végi ‘videózásból’ így hát Uruguay jött ki jól, meg is nyerve a találkozót.