Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: “Nem meglepetés Conte bukása!”

A Premier League korábbi időszakának egyik meghatározó játékosa, a Liverpoolnál majd a Tottenham együttesénél magának hírnevet szerző Jamie Redknapp szerint igazából nem is kellene meglepődnünk azon, hogy Antonio Contét a válogatott szünet alatt menesztették a Tottenhamtől.

Mint ismert, a Spurs ‘közös megegyezéssel’ megvált az olasz trénertől, aki azóta már el is búcsúzott a klubtól. Jamie Radknapp szerint ez a búcsú, nem lehet könnyes, hiszen valami nem működött a Spursnél Conte kinevezése óta.

“Engem egyáltalán nem lep meg, hogy Conte távozott, valami érezhetően nem működött a Tottenhamnél!” – idézi a Sky Sports a Spurs színeiben 49 -, a Premier League-ben összesen 295 alkalommal pályára lépő korábbi kiváló középpályást.

“A Tottenham sohasem volt könnyen irányítható klub! Elég csak megnéznünk, hány menedzser (Mauricio Pochettino, José Mourinho, Ryan Mason vagy Nuno Espirito Santo) bukott itt el az utóbbi időben. Rendre tapasztalható volt, hogy a menedzser mintha téglafalakba ütközne, komoly harcokat kellett és kell megvívni a csapat irányításáért. Daniel Levy (a Tottenham elnöke – a szerk.) mindent irányítani akar, még szakmai oldalról is döntéseket akar hozni. Azt hiszem ez egy alapvető probléma a klubnál, amivel nem csak Conte szembesült!” – folytatta Jamie Redknapp, aki szerint a Spurs problémái fentről gyökereznek.

“Egy klub kultúrája felülről indul. Számomra az sem meglepő, hogy a Tottenham egy jó ideje már semmit sem nyert. Amikor korábban ott játszottam játékosként, már akkor is azt tapasztalta, hogy a trófeák megnyerése mintha nem lenne elsőrangú prioritás. Összehasonlítva ezt a Livepoolnál tapasztaltakkal, elképesztően más a klubkultúra! Nem tudom, ez egyáltalán fog-e változni a Spursnél a közeljövőben?!” – tette fel a költői kérdést a korábbi 17-szers angol válogatott játékos, aki egyébként sokadmagával van azon a véleményen, hogy Antonio Conte egyáltalán nem kapott meg minden szükséges támogatást a Spurs vezetőségétől annak érdekében, hogy a 2008-as Ligakupa-siker után után végre újabb trófeát nyerhessen a klub.