Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Lionel Messi mesterhármasával aratott fölényes győzelmet az argentin válogatott – videóval

A Panama elleni 2-0-s siker után a világbajnok argentin válogatott szerdára virradóra újabb hazai barátságos mérkőzést játszott…

(Photo by Luciano Bisbal/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az argentin válogatott a papírformának megfelelően fölényes, 7-0-s győzelmet aratott a jóval szerényebb képességű Curacao válogatottja felett Santiago del Esteróban. A hazai csapat a meccs elejétől kezdve fölényben futballozott és futószalagon alakította ki a lehetőségeket, de a találkozó elején a lövések célt tévesztettek, vagy Room kapus védte azokat. Az első húsz perc végén Lo Celso átadásából Lionel Messi közeli lövése talált utat a rövid sarokba. Kisvártatva N. González lövését Room bravúrral tolta szögletre, ám a sarokrúgás után a gólvonalról kifejelt labdát éppen Nicolás González a késve kimozduló kapust túlugorva fejelte a hálóba a 23. percben. Innenől pedig nem volt megállás: az első félóra végeztével N. González előkészítéséből Lionel Messi lőtt a hosszú sarokba; két perc múlva Enzo Fernández a tizenhatoson kívülről vette be a curacaói kaput; majd újabb két perccel később Lionel Messi a mesterhármast is megszerezte, miután egy kiugrás végén volt eredményes. Bár 5-0 után is voltak lehetőségei a “gauchóknak”, további találatok nem születtek az első félidőben. A folytatásban az argentinok már nem szegezték minden áron kapuja elé az ellenfelet, így Curacao többször feltűnt E. Martínez kapuja előtt, de gólt képtelen volt szerezni. Eközben La. Martínez előtt több veszélyes lehetőség is adódott, ám a vendégek kapusa remek védéseket mutatott be vele szemben. Az utolsó negyedórán belül a csereként beállt Di María lövési kísérletét Martina kézzel blokkolta, a jogosan megítélt büntetőt Ángel Di María könnyed mozdulattal váltotta gólra. A végső kegyelemdöfést a hajrában Dybala elfutása után a vb-döntőben az utolsó tizenegyest értékesítő Gonzalo Montiel adta meg, aki közelről volt eredményes.

Argentína – Curacao 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Messi (20., 33., 37.), N. González (23.), E. Fernández (35.), Di María (78. – büntetőből), Montiel (87.), ill.

 

 

A nem akármilyen közjáték után Marokkó és Peru gól nélküli döntetlent játszott egymással Madridban. A vb-negyedik marokkói válogatott kezdte aktívabban a találkozón, több helyzet is adódott Ziyechék előtt, azonban Gallese nagyszerű lövésekkel óvta meg kapuját a góltól. A második játékrészben alább hagyott az afrikai csapat lendülete, és küzdelmes, mezőnyjáték zajlott a találkozó, miközben a peruiak is egyre több veszélyes támadást vezettek. A találkozó hajrájában a játékvezető Boufalt és Zambranót is kiállította, miután összeakaszkodtak egymással. Az eredményt illetően viszont nem történt változás, 0-0-ra végeztek egymással a csapatok.

Marokkó – Peru 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.
Kiállítva: Boufal (78.), ill. Zambrano (79.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!