Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: elvették Indonéziától az U20-as világbajnokságot – HIVATALOS

A FIFA a szerdai napon közölte, hogy a rendező ország körül felmerült aggályok miatt elvette az idei U20-as világbajnokságot Indonéziától…

(Photo by Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) úgy döntött, hogy Indonézia nem rendezheti meg az idei U20-as világbajnokságot. A szervezet szerdai közlése szerint az ország nem állt készen a május 20-án rajtoló 24 csapatos torna lebonyolítására.

Mint ismeretes, Indonéziában súlyos stadionkatasztrófa történt tavaly októberben, melyben több mint száz ember életét vesztette. Sokan már ezt követően követelték a junior-vb rendezőjének felülvizsgálatát, végül az ország Izrael elleni viselkedése miatta vehették el Indonéziától a rendezést, mivel a legnagyobb muszlim népességgel rendelkező Indonézia és Izrael között nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat. A távol-keleti ország többször is követelte, hogy a tornára először kijutó Izrael ne vehessen részt a tornán – végül azonban úgy tűnik, hogy Izrael ott lehet, Indonéziától pedig elvették a rendezést, így minden bizonnyal az ő válogatottjuk nem lesz ott az eseményen.

A világbajnokságot május 20. és június 11. között tervezik lebonyolítani, a FIFA egyelőre nem adott tájékoztatást a sorsolás új időpontjáról és az új házigazdáról sem.