Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: hatalmas meglepetések, több nagyágyú kikapott a rajton – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2023-as kiírásában a csoportkör küzdelmeinek első fordulóját, ahol csakúgy hemzsegtek a nagyobbnál nagyobb meglepetések…

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

A Libertadores-kupa csoportkörének első fordulójában óriási meglepetésre több olyan csapat is vereséget szenvedett, akiket előzetesen a végső győzelem legnagyobb esélyesei közé sorolhattunk.

A tavalyi kiírást veretlenül megnyerő Flamengo rögtön vereséggel kezdte szereplését, miután a története első Libertadores-kupa-meccsét játszó ecuadori Aucas 2-1-re legyőzte Barbosáékat. A riói gárda a 2022-es kiírásban egyetlen döntetlent játszott a csoportkörben, az egyenes kieséses szakaszban minden meccsét megnyerve hódította el a címet, most pedig egy zöldfülű csapat felülmúlta őket. Az Aucas előtt korábban soha egyetlen csapat sem tudta legyőzni az aktuális címvédőt az első mérkőzésén a kupasorozatban. A csoport másik mérkőzésén nem borult a papírforma, a Racing Club Matías Rojas saját térfélről szerzett góljának is köszönhetően magabiztosan győzte le idegenben a chilei Nublensét, és tett szert hárompontos előnyre a Flamengóval szemben.

A tavalyit megelőző két kiírást megnyerő Palmeiras is hasonló fiaskóval rajtolt. a Verdao hiába szerezte meg korán a vezetést, Abel Ferreira csapata 3-1-es vereséget szenvedett a Bolívartól a La Paz-i magaslaton. Ugyanebben a csoportban a paraguayi Cerro Porteno legyőzte az ecuadori Barcelona SC együttesét.

A 2018-as győztes River Plate ugyancsak kifulladt a 3600 méteres tengerszint feletti magasságban, és szintén 3-1-re kapitulált a The Strongest ellen, ezzel a “milliomosok” továbbra is 53 éve nyeretlenek ebben a városban. Még fájóbb lehet számukra, hogy a csoport másik nagyobb nevű csapata, a Fluminense viszont az újfent duplázó Germán Cano vezérletével magabiztosan behúzta az első mérkőzését a selejtezőből érkező perui Sporting Cristal ellen.

Az Atlético Mineiro szintén nem várt hazai vereséget szenvedett el, Hulkék hazai pályán kapituláltak a paraguayi Libertad ellen. A csoportja másik meccsén a tavalyi döntős Athletico Paranaense csak gól nélküli dönteltent játszott a perui Alianza Limával.

A brazil csapatok becsületét a már említett Fluminense mellett a Corinthians mentette meg az uruguayi Liverpool Montevideo idegenbeli, 3-0-s legyőzésével.

Továbbá a Boca Juniors sem tudta megnyerni az első meccsét, miután a jelenleg megbízott edző által irányított argentin óriás gól nélküli döntetlent játszott a venezuelai Monagas vendégeként. Az arany-kékek hiába játszottak kezdetben fölényben, a 40. perctől tíz emberrel maradtak, a meccset pedig végül kilenc játékossal a pályán fejezték be.

 

A csoport:

Nublense (chilei) – Racing Club (argentin) 0-2
Aucas (ecuadori) – Flamengo (brazil) 2-1

A csoport aktuális állása

 

B csoport:

Independiente Medellín (kolumbiai) – Internacional (brazil) 1-1
Metropolitanos (venezuelai) – Nacional (uruguayi) 1-2

A csoport aktuális állása

 

C csoport:

Bolívar (bolíviai) – Palmeiras (brazil) 3-1
Cerro Porteno (paraguayi) – Barcelona SC (ecuadori) 2-1

A csoport aktuális állása

 

D csoport:

The Strongest (bolíviai) – River Plate (argentin) 3-1
Sporting Cristal (perui) – Fluminense (brazil) 1-3

A csoport aktuális állása

 

E csoport:

Argentinos Juniors (argentin) – Independiente del Valle (ecuadori) 1-0
Liverpool Montevideo (uruguayi) – Corinthians (brazil) 0-3

A csoport aktuális állása

 

F csoport:

Monagas (venezuelai) – Boca Juniors (argentin) 0-0
Deportivo Pereira (kolumbiai) – Colo-Colo (chilei) 1-1

A csoport aktuális állása

 

G csoport:

Atlético Mineiro (brazil) – Libertad (paraguayi) 0-1
Alianza Lima (perui) – Athletico Paranaense (brazil) 0-0

A csoport aktuális állása

 

H csoport:

Melgar (perui) – Olimpia Asunción (paraguayi) 1-1
Patronato (argentin) – Atlético Nacional (kolumbiai) 1-2

A csoport aktuális állása

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!