Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: vizsgálják, hogy a partjelző tényleg lekönyökölte-e Andy Robertsont a Liverpool-Arsenal bajnokin – VIDEÓ

Ahogy arról beszámoltunk, a Liverpool hátrányból felállva 2-2-es döntetlent hozott össze a tabellát vezető Arsenal ellen a Premier League 30. fordulójában. A mérkőzés félidejében azonban olyan incidens történt, amit ritkán látunk futballpályán. 

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A játékvezető-küldésért felelős angol szervezet (PGMOL) nyomozást folytat, miután egy játékvezetői asszisztenst megvádoltak azzal, hogy a Liverpool védőjét, Andy Robertsont lekönyökölte a Premier League vasárnapi, Arsenal elleni mérkőzésén.

Robertson megindult a partjelző, Constantine Hatzidaki felé, minden bizonnyal reklamálni, amikor a játékosok a félidő végén épp elhagyták a pályát, mire Hatzidakis felemelte a karját és úgy túnt, hogy egyszerűen lekönyökölte a skót védőt. Robertson azonnal feldühödött, és azt állította, hogy a partjelző valóban lekönyökölte. A Liverpool játékosai, még azelőtt, hogy elindultak a játékoskijáró felé, meg is rohamozták Paul Tierney játékvezetőt is, hogy ez mégis hogy történehetett meg.

A jelenetek először nem kerültek bele a műsorközvetítésbe, és csak a Sky Sports hozta le az ismétléseket, ami arról is beszámolt, hogy Robertsonnak „teljesen elborult az agya” és „ teljesen ledöbbent” az eset miatt.

A PGMOL megerősítette a meccs után, hogy „vizsgálják az ügyet”.

“A PGMOL-nek tudomására jutott egy incidens, ami Constantine Hatzidakis játékvezetői asszisztens és Andrew Robertson, a Liverpool védője között történt az első félidő végén a Liverpool–Arsenal bajnoki mérkőzésen Anfielden. Az esetet teljes egészében meg fogjuk vizsgálni.”

– áll a közleményben. A Liverpool és Robertson is rendelkezésre fog állni, ha az incidensről kérdezik őket.

Hatzidakis egy tapasztalt játékvezető, aki évek óta tagja a Premier League, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga játékvezetői csapatainak.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp azt mondta, akkor nem látta az esetet.

„Nem láttam. Nem akarok rossz válaszokat adni. De azt hallottam, hogy a képek magukért beszélnek, de én nem tudok többet mondani, csak egy keveset sem láttam belőle.”

– mondta a meccs után.

A PGMOL-nak ráadásul a hétvégén egyszer már magyarázkodnia kellett, miután egy a Tottenham-Brighton mérkőzésen a vendégcsapat nem kapott meg egy elég egyértelmű büntetőt, ami a meccs kimenetelét is befolyásolta. A szervezet vezetője, Howard Webb bocsánatot is kért később a Brightontól az eset miatt.