Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Lőw Zsolt elmondta, hogy nehézségekkel küzdenek

A Manchester City 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München a közelmúltban nevezett ki új edzői stábot a csapat élére, Thomas Tuchel vezetőedző segédjeként Lőw Zsolt is a bajoroknál kötött ki, aki az M4 Sport részére adott exkluzív interjút:

“Nem tudok ennél nehezebbet elképzelni az edzői szakmában annál, hogy szezon közben kell beugrani. Nagyon kevés időt töltöttek még együtt a kerettel, nem volt még mód a játékosok és a klub alapos megismerésére. Ezzel birkózunk jelen pillanatban is, hiszen hullámzó a csapat teljesítménye. Bizonyos mérkőzéseken már látjuk azért a kézjegyünket és látjuk azt, hogy merre szeretnénk indulni és haladni ezzel a csapattal, de még hullámzó. Hullámzó, úgyhogy azt gondolom, hogy ez nem nagyon fog változni a bajnokság végéig. Megpróbálunk minél több tapasztalatot szerezni, minél jobban megismerni mind a klubot, mind a játékosokat. Ezeket a tapasztalatokat majd a nyáron tudjuk használni ahhoz, amikor előkészítjük és felépítjük az új szezont.”

Sadio Mané és Leroy Sané múlt heti konfliktusával kapcsolatban Lőw Zsolt elmondta, természetesen sajnálja, hogy megtörtént, de úgy véli, a játékosok, a csapat és a stáb is jól reagált az eseményekre. A szenegáli támadó pénzbüntetést kapott és egy bajoki mérkőzésre eltiltotta a klub.

“Elképesztő nyomás van a játékosokon és elő-elő fordul a labdarúgásban, hogy ezt a nyomást egy játékos nem úgy kezeli, ahogy az a legszerencsésebb. Ez előfordul a labdarúgásban, nyilvánvalóan ez nem jó, hogy megtörtént, nem jó, hogy előfordult. De azt gondolom, hogy mind a játékosok nagyon-nagyon profi módon kezelték ezt, mind a csapat is. És azt gondolom, nekünk is sikerült a lehető legrövidebb úton megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat, hogy minél hamarabb tiszta lappal tudjunk indulni és a lehető legkevésbé zavarja ez a történés a csapat felkészülését” – fűzte hozzá az eset kapcsán.

A Lőw Zsolttal készült teljes interjú a vasárnap 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorban lesz látható az M4 Sporton.