Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampard: “Nem tudom befolyásolni Mount szerződéshosszabbítását”

Mason Mount szerződése jövő nyáron lejár a Chelsea-nél, a hosszabbításról pedig még csak most kezdődnek meg a tárgyalások. A londoni klub megbízott menedzsere, Frank Lampard legutóbbi interjújában elmondta, hogy bár szeretné, nem tudja befolyásolni a tárgyalások kimenetelét. 

 (Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Frank Lampard elismerte, hogy nem tudja befolyásolni a Chelsea és Mason Mount közötti tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról, amelyekre a következő hetekben kerül sor.

Mount, aki várhatóan kihagyja a szezon hátralévő részét, miután kisebb műtéten esett át medencesérülése miatt. Szerződése a nyáron lép be az utolsó évébe, és ha nem sikerül megegyezni a hosszabbításról, akkor távozni fog a londoni csapatból.

A Chelsea 70 millió font körüli összeget kérne Mountért, ha el szeretné adni, és a Liverpool az első számú érdeklődő, de Todd Boehly a 24 éves játékos megtartását részesítené előnyben.

Lampardot áprilisban nevezték ki a Chelsea-nél megbízott menedzserként, visszatérése pedig új reményeket ébresztett a szurkolókban, miszerint segíthet rávenni a játékost, hogy hosszabbítson, de a keddi, Cobhamben tartott sajtótájékoztatón elismerte, hogy a döntés nem az ő kezében van.

“Hogy őszinte legyek ezen a ponton nem az én véleményem a döntő”

– mondta Lampard.

“A klub és Mason véleménye lesz a döntő. Az én véleményem elég egyértelmű, hogy mit gondolok Masonról, mint játékosról, és ezt nem kell kifejtenem”.

Lampard azonban megtette, és elmondta, támogatja Mountot, hogy továbbra is sikeres legyen a karrierje, függetlenül attól, hogy marad-e a Chelsea-nél, vagy eligazol egy másik klubhoz a nyáron.

“Az emberek elemezhetik és megkérdőjelezhetik egy fiatal játékos formáját, de nagyon gyorsan elfelejtik azt az állandóságot, amit Mason mutatott a debütálás óta. Ennek én is része voltam az elején, aztán a távozásom után is így játszott, ráadásul a válogatottban is. Az ember elfelejtik, hogy milyen fiatal, mert minden menedzsere annyira bízott benne. Ha volt egy kis formahanyatlás, az is érthető, hiszen minden játékosnak van ilyen, különösen a karrierje kezdetén. Számomra nem kétséges, hogy Mason egy első osztályú játékos. Ez tény. A forma mindig hullámzik egy kicsit, de a legjobb játékosok teljesítménye állandó, és ő ezt már több szezonban is megmutatta, hiszen többször is az év játékosa volt a Chelsea-nél akkor, amikor topjátékosok vették körül. Az emberek azt hiszik, könnyű úgy játszani, hogy topjátékosok vannak körülötted, pedig nem könnyű kitűnni, de neki ez is sikerült”.