Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb csapat jutott fel a Premier League-be

A Burnley feljutása után szerda este matematikailag is biztossá vált, hogy az angol másodosztály (Championship) második helyén álló Sheffield United csapata is feljutott a Premier League-be…

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) szerda esti pótolt mérkőzésén a Sheffield United 2-0-s győzelmet aratott a West Bromwich Albion felett, mellyel biztosította szintlépését a Premier League-be.

A Blades a második helyen hét ponttal előzi meg a Luton Townt, amikor már csak két forduló van hátra a bajnokságból, ráadásul nekik még mindig egyel kevesebb játszott mérkőzésük van. Az 1898-as angol bajnok legutóbb 2021-ben szerepelt a PL-ben, amikor sereghajtóként esett ki azt követően, hogy egy szezonnal korábban még a kilencedik helyen végzett.

A Championshipből a másik automatikus feljutó a már biztos bajnok Burnley lett, a harmadik kiadó helyről a rájátszás fog dönteni. A playoff-ban már említett Luton mellett a Middlesbrough helye is biztosnak tűnik, aztán viszont hat csapat is három ponton belül helyezkedik el, melyek közül csak kettő juthat be a rájátszásba.

A bajnokság aktuális állása