Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: három Brighton játékos is duplázott a Wolves elleni kiütés során! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójának szombati játéknapján a Brighton a Wolverhampton csapatát látta vendégül.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Igen jó formában várta a Brighton elleni mérkőzést a Wolverhampton, hiszen Lopetegui játékosai az elmúlt 4 bajnokijukból hármat is meg tudtak nyerni, ezáltal jócskán eltávolodva a kiesőzónától. A jelek szerint viszont ezek a jó eredmények túlságosan is megnyugtatták a Wolves játékosait, akik elképesztő gyenge produkciót hoztak össze a Brighton elleni mérkőzésen, különösképp az első félidőben. A hazaiak ugyanis már a 6. percben megszerezték a vezetést, miután Veltman beadásába Welbeck sarkazott bele, ami így pont Undav elé került, ő pedig közelről bepasszolta a játékszert a hálóba, 1-0! Nem kellett sokat várni és máris érkezett a második gól, a 13. minutumban ugyanis egy félpályánál történő labdavesztés után Enciso adott kiváló labdát Grossnak, aki mattolta Sát, 2-0! Alig telt el a félidő első fele és Gross már a második találatát ünnepelhette: a hazaiak ismét a félpályánál szerezték meg a labdát, Enciso újból Grosshoz passzolt, aki az átvétel után kapásból 18 méterről védhetetlen lövést eresztett meg, 3-0! Ezzel viszont még nem volt vége a Wolves szenvedéseinek, a szünet előtt nem sokkal ugyanis Estupinan beadására Welbeck érkezett a hosszún és 4 méterről a hálóba bólintott, 4-0! 

A második félidőt három cserével kezdte Julen Lopetegui, ezzel is megpróbálva megállítani a brightoni rohamokat, ám ez a próbálkozás nem igazán járt sikerrel. A 48. percben ugyanis Danny Welbeck Gross után szintén feliratkozott a duplázók közé, miután jó 20 méterről kilőtte az alsó sarkot 5-0! A folytatásban sem lassított a hazai gárda, amely a félidő közepén már féltucatot számoltak a Wolvesra! Ebben a gólban komoly szerepet játszott José Sá és Matheus Nunes hibája is, ami után Undav szerzett labdát, majd higgadtan átemelte a játékszert Sá fölött, 6-0! A 75. percben Gilmour járt nagyon közel ahhoz, hogy még tovább növelje a különbséget a két csapat között, de a lövésénél a kapufáról kifelé pattant a labda, majd két perccel később Estupinan mehetett ziccerben, a befejezése viszont kevéssel elkerülte a kaput. A véghajrában ugyan volt pár lehetősége a Wolvesnak, hogy kozmetikázzanak az eredményen, de nem jártak sikerrel, így a Brighton a legnagyobb arányú győzelmét aratta a PL-ben.

Brighton – Wolverhampton 6-0 (4-0)
Helyszín:
Amex Stadion Vezette: D. Coote
Gólszerzők:
Undav (6., 66.), Gross (13., 26.), Welbeck (39., 48.) ill.-
Sárga lapok: Veltman (45+5.) ill. Traoré (90+1.)
Kiállítás:ill. –

Brighton: Steele – Estupinan, Webster, Dunk, Veltman (Caicedo 65.) – Gross, Gilmour – Enciso (Mac Allister 65.), Undav (Ayari 80.), March (Mitoma 56.) – Welbeck (Buonanotte 56.) Vezetőedző: Roberto De Zerbi

Wolverhampton: Sá – Semedo (Podence 45+1.), Dawson (Hwang 46.), Kilman, Bueno – Joao Gomes (Toti 46.), Neves, Lemina, Matheus Nunes – Costa (Collins 46.), Neto (Traoré 83.) Vezetőedző: Julen Lopetegui

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – West Ham United 4-3
Brentford – Nottingham Forest 2-1
Brighton – Wolverhampton 6-0

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – Leeds United
15:00 Fulham – Manchester City
15:00 Manchester United – Aston Villa (Tv: Spíler 1)
15:00 Newcastle United – Southampton
17:30 Liverpool – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Leicester City – Everton (Tv: Match 4)

Kedd:
21:00 Arsenal – Chelsea (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: