Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A futball történetének legnagyobb fizetésével csábítják Messit Szaúd-Arábiába – sajtóhír

Elképesztő fizetéssel igazolhat nyáron Szaúd-Arábiába a Paris Saint-Germain támadója, Lionel Messi, akinek szerződése júniusban jár le a párizsi klubnál. 

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A szaúdi kormány a futballtörténelem legmagasabb fizetésével csábítaná Lionel Messit idén nyáron a szaúdi első osztályba, értesült az angol The Telegraph.

A tárgyalások már folynak Messi képviselőivel, élükön az édesapjával és egyben ügynökével, Jorge Messivel, mivel az argentin játékos szerződése június végén lejár a Paris Saint-Germainnél, és a legfrissebb hírek szerint biztosan távozni fog. A tárgyalások szerint az egész fizetésicsomag értéke évi 320 millió font lehet, ami még azt a 165 millió fontot is meghaladná, amit Cristiano Ronaldo kap évente azért, hogy 2025 nyaráig Szaúd-Arábiában játszhasson. A világsztárok szerződtetésében hagyományosan a szaúdi kormány is részt vesz, ahogy az történt Ronaldónál is, és még azelőtt közbelépnek, hogy kiderülne, melyik klubban fog játszani a játékos.

Cristiano Ronaldo jelenleg az Al-Nasszr csapatánál játszik, melynek nagy riválisa az Al-Hilal, ahová a hírek szerint szeretnék vinni Messit, és amely történelmileg az ország legsikeresebb klubja. Ha Messi odaigazolna, ez újrateremtené azt a rivalizálást, amelyet a páros kilenc évig folytatott a Real Madridnál és a Barcelonánál.

Messi a Szaúdi Turisztikai Hatóság (STA) idegenforgalmi nagykövete lett, amely miatt a héten Szaúd-Arábiába utazott, ám a PSG engedélye nélkül, ami miatt két hétre fizetés nélkül eltiltotta az edzésektől.