Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: tíz nyeretlen bajnoki után győzött a Chelsea! – videóval

Tíz nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjötte be a három pontot a Frank Lampard vezette Chelsea a Premier League 35. fordulójában. A londoni gárda a Bournemouth vendégeként győzött, míg a Manchester City és a Tottenham Hotspur hazai környezetben nyert. 

(Photo by Steve Bardens/Getty Images)

A vezetést a 19. percben szerezte meg a Manchester City. Riyad Mahrez passzolt Ilkay Gündogan elé, aki állítgatás nélkül jobb alsó sarokba lőtt. A 25. percben Kevin De Bruyne készítette le lövésre a labdát Erling Haaland számára, ám a norvég klasszis centikkel a léc mellé helyezett. A 27. percben növelte előnyét Pep Guardiola legénysége, a forgatókönyv hasonló volt, mint az első találat előtt. Mahrez megjátszotta Gündogant, majd a német középpályás a kapuba lőtt. A 62. percben Lewis passza után Haaland fordult a kapu irányába, lövése ezúttal sem került jutott célba, a norvég csatár a bal oldali kapufát találta el. A 83. percben Struijk vágta fel Fodent a tizenhatoson belül, a City pedig büntetőt kapott. A tizenegyespont mögé Gündogan állt oda, a német végül csak a kapufát találta el. A 85. percben szépített a Leeds United, a vendégek oldaláról a csereként beállt Rodrigo volt eredményes.

Manchester City – Leeds United 2-1 (2-0)
Helyszín:
Etihad Stadion (Manchester); Vezette: Andrew Madley
Gólszerzők: Gündogan (19., 27.) ill. Rodrigo (85.)

Videós összefoglaló:

Az előnyt a 9. percben ragadta magához a Chelsea, Kanté remek beadása után Conor Gallagher bólintott a hálóba. A vezetésnek sokáig nem örülhetett Frank Lampard csapata, a Bournemouth még az első félidőben egyenlített. A 21. percben egy remek akció végén Matías Vina lőtt a bal felsőbe. A Chelsea a véghajrában kettőt is vágott, ezzel megtörte a tíz bajnoki óta tartó nyeretlen sorozatát, míg Lampard irányítása alatt az első pontjait szerezte meg az együttes. A 82. percben Ziyech szabadrúgását követően Badiashile fejelt a kapuba, míg a 86. percben Sterling átadása után Joao Felix volt eredményes. 

Bournemouth – Chelsea 1-3 (1-1)
Helyszín:
Vitality Stadion (Bournemouth); Vezette: John Brooks
Gólszerzők: Vina (21.) ill. Gallagher (9.), Badiashile (82.), Joao Felix (86.)

Videós összefoglaló:

A 17. percben nagyon közel állt a vezetéshez megszerezéséhez a Tottenham. Egy szöglet után Christian Romero bólintott a kapu irányába, fejese végül csak a felső lécen csattant. A 23. percben Kane átadását követően Höjbjerg került nagy helyzetbe, a dán azonban jócskán a kapu fölé lőtt. A mérkőzés egyetlen gólja az első félidő ráadásában született meg, Porro remek beadása után Harry Kane bólintott a hálóba. 

Tottenham Hotspur – Crystal Palace 1-0 (1-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadion (London); Vezette: Darren England
Gólszerzők: Kane (45+1.) ill.

Videós összefoglaló:

A 35. forduló további programja:

Szombat:
Manchester City – Leeds United 2-1
Bournemouth – Chelsea 1-3
Tottenham Hotspur – Crystal Palace 1-0
Wolverhampton – Aston Villa 1-0
18:30 Liverpool – Brentford (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
17:30 Newcastle – Arsenal (Tv: Spíler 1)

20:00 West Ham – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
16:00 Fulham – Leicester (Tv: Spíler 1)
18:30 Brighton – Everton (Tv: Spíler 1)

21:00 Nottingham – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: