Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG Mourinhót akarja az új edzőjének – sajtóhír

Francia sajtóinformációk szerint a Paris Saint-Germain a nyáron ismét edzőváltásra készül, és egy konkrét kiszemeltjük is van…

(Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images)

Az RMC Sport információi szerint a Paris Saint-Germain vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat az AS Romát irányító José Mourinhóval, hogy a portugál szakember legyen a párizsiak új vezetőedzője.

A lap hangsúlyozta, hogy a PSG sportigazgatója, a szintén portugál Luis Campos régóta jó viszonyt ápol Mourinhóval. A szakember meg van róla győződve, hogy honfitársa lenne a legmegfelelőbb ember a párizsi sztárcsapat irányítására, ezért minden erejével azon dolgozik, hogy meggyőzze a szakembert a váltásról. Mourinhót még 2024 nyaráig köti szerződés a Romához, ahol saját bevallása szerint nagyon jól érzi magát. Az elmúlt hetekben korábbi csapata,  a Chelsea megkeresését is elutasította, de a francia sajtó abban reménykedik, hogy a párizsi klub megfontolandó kihívást jelenthetne számára.

A PSG hiába vezeti magabiztosan a francia bajnokság aktuális kiírását, a Bajnokok Ligájájában ismét ideje korán, a nyolcaddöntőben búcsúzott, így a klub vezetése a tavaly kinevezett vezetőedző, Christophe Galtier menesztésére készül.

Mourinho eddigi karrierje során olyan csapatokat irányított, mint a Chelsea, a Manchester United, a Tottenham, a Real Madrid vagy az Inter, miközben 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben pedig a milánóiakkal nyerte meg a Bajnokok Ligáját.