Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az idény végén távozik a Frankfurt vezetőedzője! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapat vezetőedzője, Oliver Glasner.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Fontos, ugyanakkor némileg meglepő döntést jelentett be a mai nap folyamán az Eintracht Frankfurt gárdája. A klub hivatalos honlapján ugyanis megjelent egy közlemény, amiből kiderült, hogy Oliver Glasner vezetőedző az idény végén távozik a csapattól, annak ellenére, hogy a szerződése 2024-es szezon végéig volt érvényes. A vezetőség a szezon második felében elmaradó eredményekkel indokolta a döntését, hozzátéve, hogy Glasnerrel több hosszú, minden szempontra kitérő tárgyalást is folytattak. A gyenge teljesítmény elsősorban a bajnokságra érthető, hiszen a Frankfurt a BL-ben a legjobb 16-ig jutott, míg a Német Kupában készülhetnek a döntőre, ahol az RB Leipzig lesz az ellenfelük. A Bundesligában viszont erősen bukdácsol a csapat, jelenleg csak a 9. helyet foglalják el a tabellán, köszönhetően annak, hogy február vége óta nem tudott meccset nyerni a Glasner-legénység, mindössze 5 döntetlenre voltak képesek 5 vereség mellett.

Összességében az utolsó 3 fordulóban, valamint a Német Kupában még van esélye kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést a csapatnak. A klub a közleményét úgy zárta, hogy az utolsó 4 Glasner által irányított meccsen mindent megtesznek azért, hogy ez a célkitűzés meg is valósuljon, így szépen zárulhatna ez a közös együttműködés.

Oliver Glasner 2021 nyarától volt az Eintracht Frankfurt vezetőedzője. A csapat kispadján eddig 93 mérkőzésen ült, amelyeken 37-28-28-as mérleget tud felmutatni. Legnagyobb sikere a klubbal az előző szezonban megnyert Európa-liga, amellyel egy 42 évig tartó kupagyőzelem nélküli sorozatot tört meg a nemzetközi porondot tekintve.