Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Gatti az utolsó pillanatban egyenlített, így semmi sem dőlt el a Juventus és a Sevilla párharcában! – videóval

Megkezdődtek az Európa-liga elődöntőinek első felvonásai is, ahol a sorozat specialistája, a Sevilla együttese a Juventus otthonában próbált meg előnyt szerezni az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Az első percekben mindkét csapat igen aktívan kezdte a mérkőzést, de a 10. minutumtól kezdve kezdte átvenni az irányítást a Sevilla együttese. Ennek első jele a 14. percben érkezett, amikor egy beadás után Ocampos nyerte meg a fejpárbaját, de a rövid alsóba tartó kísérletét Szczesny védeni tudta. Pár perccel később szintén ez a párharc alakult ki, ekkor Ocampos egy jóval veszélyesebb fejest küldött a lengyel kapujára, ám Szczesny nagy bravúrral erre a labdára is odaért. A 19. percben aztán a hazaiak is jelentkeztek egy veszélyes helyzettel, ekkor ugyanis egy ellentámadás végén Kostic beadása találta meg Vlahovicot, aki 8 méterről a kapu fölé pörgetett. A 26. percben aztán egy kontratámadásból megszerezte a vezetést a Sevilla, miután Ocampos beadásából En-Nesyri vette be 12 méterről a kaput, 0-1! A 39. percben nagyon közel járt a spanyol gárda, hogy megduplázza az előnyét, Rakitic 20 méterről leadott lövését ugyanis Szczesny tolta hatalmas bravúrral a léc fölé. A ráadásban még En-Nesyri 18 méterről leadott lövése okozott riadalmat a hazai szurkolók számára, de a marokkói támadó kísérlete kevéssel elkerülte a kaput.

A második játékrész első felében 4 cserét is kihasznált Allegri mester, ezzel is megpróbálva felrázni csapatát, ám ez sokáig nem járt különösebb sikerrel. A 63. percben aztán a mérkőzés folyamán először eltalálta a kaput a hazai gárda, Iling Junior lövését azonban védeni tudta Bono. A Sevilla sem törekedett már annyira, hogy az első félidőhöz hasonló veszélyes támadásokat vezessenek, sokkal inkább a labda megtartására és a Juventus játékának tördelésére koncentráltak, ami olyan jól sikerült, hogy az olasz gárda helyzetekig sem jutott el. A Juve azonban az utolsó pillanatokban is ment előre, és ennek meglett az eredménye, ugyanis a 97. percben egy szöglet után Pogba csúsztatott a hosszú oldal irányába, ahol Gatti érkezett és közelről a hálóba bólintotta a labdát, 1-1! Ennek a gólnak köszönhetően minden kérdés az egy hét múlva esedékes visszavágóra maradt.

Juventus – Sevilla 1-1 (0-1)
Helyszín:
Allianz Stadion Vezette: D. Siebert
Gólszerző:
Gatti (90+7.) ill. En-Nesyri (26.)
Sárga lapok: Rabiot (43.), Locatelli (77.), Chiesa (79.) ill. Rakitic (72.), Gil (78.), Bade (82.), Lamela (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Juventus: Szczesny – Sandro, Bonucci (Gatti 61.), Danilo – Kostic (Iling-Junior 46.), Rabiot, Locatelli, Miretti (Chiesa 46.), Cuadrado – Di Maria (Pogba 70.) – Vlahovic (Milik 62.) Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Sevilla: Bono – Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Fernando, Rakitic, Gil (Lamela 82.), Torres (Gomez 74.), Ocampos (Montiel 34.) – En-Nesyri Vezetőedző: José Luis Mendilibar

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei és további programja:

Csütörtök:
Juventus – Sevilla 1-1
AS Roma – Bayer Leverkusen 1-0

05.18. Csütörtök:
21:00 Bayer Leverkusen – AS Roma
21:00 Sevilla – Juventus