Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: a Tigres háromgólos előnybe került a tavalyi döntős ellen – videóval

mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának rájátszásában péntekre virradóra újabb két párharcban rendezték meg a negyeddöntők első mérkőzéseit…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A playoff-negyeddöntők várva várt városi rangadójának első felvonásán az Atlas Guadalajara 1-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Chivas Guadalajara ellen. A vendégek hatalmas lendülettel kezdték a mérkőzést és több veszélyes helyzetet dolgoztak ki az Atlas kapuja előtt, azonban Vargas kapus remek lövésekkel óvta meg ketrecét a góltól. Az Atlas eleinte hazai pályán is kontrázni kényszerült, csak ellentámadásokból tudott veszélyeztetni. Az első félóra végéhez közeledve a Chivas egy kézzel való blokkolás miatt büntetőhöz jutott, de Guzmán lövését Vargas védeni tudta. Ezt követően az Atlas egyre több veszélyes támadást vezetett és még a felső lécet is eltalálta. Nem sokkal a szünet előtt a hazaiak próbálkozásai célt értek, a 42. percben Vargas kirúgása után Furch csúsztatta tovább a játékszert, majd Julián Quinones az ötös előterébőlbevette a Chivas kapuját. A második félidő nagy részében a hátrányban lévő vendégek nyomtak, azonban Vargas kiváló formában védett, miközben az Atlas kontrákból veszélyeztetett, Herrera közel járt a második gól megszerzéséhez. Mivel változás nem történt, az Atlas egygólos sikert aratott, de a vasárnapi visszavágón nem kaphat ki a továbbjutáshoz, mivel a Chivas a kedvezményezett a párharcban.

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0 (1-0)
Gólszerző: J. Quinones (42.), ill.

 

Jókora meglepetésre az alapszakaszban csak a hetedik helyen végző Tigres UANL a korai hátrányba kerülés ellenére 4-1-re legyőzte az előző kiírásban döntőt játszó Deportivo Tolucát és közel került a továbbjutáshoz. A vendégek már az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, miután az uruguayi Leonardo Fernández a tizenhatos előteréből egy laposan elvégzett szabadrúgással alaposan meglepte Guzmán kapust. A hazaiak meglehetősen óvatlanul kezdték a mérkőzést, egy labdavesztés után kis híján újabb gólt kaptak, de Guzmán az utolsó pillanatban hárítani tudott. Az első negyedóra végén egy mintaszerű támadás végén jött az egyenlítés, Lainez bejátszását Sebastián Cordova becsúszva továbbította a hálóba. Az egyenlítés után a hazaiak vették át az irányítást, és az első félóra végén a gólszerző Cordova harcolt ki tizenegyest, melyből André-Pierre Gignac nagy erővel bombázott a hálóba, Volpi csak hozzáérni tudott a lövéséhez. Az első félidő ráadásában Juan Pablo Vigón egy nagyszerű cselsorozat végén csapata harmadik gólját is megszerezte. A 3-1-es hátrányban lévő Toluca a második félidő nagy részében nyomott a felzárkózás érdekében, de képtelenek voltak betalálni. Eközben a Tigres felszabadultan játszott és több veszélyes kontrát vezetett. Az egyik ellentámadás végén az utolsó húsz percben pedig újra eredményesek voltak, miután egy baloldali bejátszást követően a Volpiról kijövő labdát a második hullámban érkező Nicolás López pofozta közelről a hálóba. A Tigres 4-1-es előnyből várhatja a vasárnapi visszavágót, melyen a “vörös ördögöknek” legalább három góllal kéne nyerniük a párharc megfordításához.

Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Cordova (14.), Gignac (31. – büntetőből), Vigón (45+5.), N. López (72.), ill. L. Fernández (8.)

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eddigi eredményei és további programja:

Santos Laguna – Monterrey 0-0 és vasárnap, 03:06
Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1 és vasárnap, 20:00
Atlético San Luís – Club América 1-3 és vasárnap, 05:16
Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0 és hétfő, 03:05