Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: a Monterrey magabiztosan jutott az elődöntőbe – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának rájátszásában szombatról vasárnapra virradóra két párharcban lebonyolították a negyeddöntők visszavágóit…

(Photo by Azael Rodriguez/Getty Images)

Az alapszakasz-győztes Monterrey esélyeshez méltóan, 2-0-s hazai győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a Santos Laguna elleni párharcban. Az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után még a szerényebb képességű ellenfél is reménykedhetett a továbbjutásban, azonban a Rayados villámgyorsan magához ragadta a vezetést, hiszen egy villámgyors támadás végén Rogelio Funes Mori már a harmadik percben bekotort a hálóba egy lecsorgó labdát. Néhány perccel később Doria közelről kiegyenlíthette volna a találkozó állását, de találatát les miatt érvénytelenítették. A továbbiakban is a Monterrey volt aktívabb, de a lehetőségei kimaradtak. A Santos Laguna a második félidőben sem tudott váltani, s a játékrész derekánál a hazaiak egy újabb góllal döntötték el végleg a továbbjutás sorsát, miután Govea keresztlabdájából Maximiliano Meza az ötös sarkán épphogy kívülről lőtt a hosszú sarokba. A Rayados akár újabb gólokat szerezhetett volna, ez nem jött össze, de a továbbjutást magabiztosan abszolválták.

Monterrey – Santos Laguna 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ro. Funes Mori (3.), Meza (68.), ill.
Továbbjutott: a Monterrey 2-0-s összesítéssel

 

A kétgólos idegenbeli sikert követően a Club América 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético San Luístól az Estadio Aztecában, de kiharcolta a továbbjutást a következő körbe. A vendégek veszíteni való nélkül futottak ki a gyepre, és ennek megfelelően mindent meg is tettek a hátrányuk ledolgozása érdekében. Bő negyedóra elteltével Sanabria szögletéből Unai Bilbao befejelte a vezetést jelentő találatot. Ezt követően a mexikóvárosiak előtt is adótak lehetőségek, de Sánchez kapus védeni tudott. Az első félóra végén az Atlético újabb találattal sokkolta az Américát, Chavez jobb oldali bejátszását követően az első mérkőzésen is eredményes Leo Bonatini fejjel vette be Malagon kapuját. Jókora hideg zuhany érte a hazaiakat, hiszen a San Luís ezzel kiegyenlítette a párharc állását, de jobb alapszakaszbeli helyezése miatt még mindig az América állt továbbjutásra. A kétgólos hátrány kellően felpaprikázta a vendéglátókat, akik nagy erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében. Sokáig azonban nem jártak sikerrel, hiába játszottak fölényben, a lehetőségek rendre kimaradtak és veszélyeztethette őket, hogy egy újabb góllal végzetes bajba kerülhetnek. Végül a rendes játékidő lejárta előtt nem sokkal Henry Martín egy közeli kipattanó értékesítésével nyugtatta le a kedélyeket és bebiztosította az América továbbjutását.

Club América – Atlético San Luís 1-2 (0-2)
Gólszerzők: H. Martín (88.), ill. Bilbao (18.), Bonatini (31.)
Továbbjutott: a Club América 4-3-as összesítéssel

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eddigi eredményei és további programja:

Első mérkőzések:
Santos Laguna – Monterrey 0-0
Atlético San Luís – Club América 1-3
Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0

Visszavágók:
Monterrey – Santos Laguna 2-0
Club América – Atlético San Luís 1-2
Deportivo Toluca – Tigres UANL vasárnap, 20:00
Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara hétfő, 03:05