Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez – videóval

Az MLS szombati játéknapján a 2023-as szezont csapnivalóan kezdő Sporting Kansas City a Minnesota United együttesét látta vendégül…

A Sporting Kansas City sikerrel folytatta a felzárkózást, és szezonbeli második győzelme alkalmával a vártnál simábban, 3-0-ra legyőzte a Minnesota Unitedet. A hazai csapat már az első tíz percen belül megszerezte a vezetést, amikor Sallói szögletét követően az előre húzódó kolumbiai hátvéd, Daniel Rosero fejelt védhetetlenül a hálóba. A lendületes futballozó KC a félidő derekánál tovább növelte előnyét, korábbi gólpassza után Sallói Dániel maga is eredményes volt, miután Pulido elegáns lekészítését követően lendületből bombázott a hálóba. Néhány perccel később a United felzárkózhatott volna, azonban Jeong középre lőtt büntetőjét Melia kapus hárította. A vendégek nagy erőkkel igyekeztek a szépítésért a második félidőben, a Sporting pedig kedvére kontrázhatott. A hajrában a házigazda a harmadik gólt is bevitte, a csereként beálló Gadi Kinda elegáns emeléssel volt eredményes.

A SKC egymást követő második sikerével felkapaszkodott a konferencia utolsó előtti helyére, míg Sallói már a második gólját szerezte az új kiírásban.

Sporting Kansas City – Minnesota United 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Rosero (9.), Sallói D. (22.), Kinda (84.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása