Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Turi Géza 49 évesen védett a feröeri rangadón

A feröeri bajnokság (Premier League) 10. fordulójának rangadóján vasárnap délután az éllovas KI Klaksvík és a második helyezett HB Tórshavn mérte össze tudását egymással…

A KI Klaksvík 1-0-s győzelmet aratott a HB Tórshavn ellen, ezzel megerősítette vezetését a feröeri bajnokság élén. A listavezető első számú kapusa sérüléssel bajlódott, így a csapat magyar kapus edzője, a 49 esztendős Turi Géza húzott kesztyűt, aki hiba nélkül őrizte meg kapuját a kapott góltól.

Az 1974-es születésű hálóőr hazánkban annak idején a Zalaegerszeg, a Fehérvár és a Tatabánya kapusa volt. Turi volt az első számú kapusa a 2001-2002-es szeezonban magyar bajnoki címet nyerő ZTE-nek és védett a Manchester United elleni BL-selejtezős párharc visszavágóján is. 2006-ban költözött a Feröer-szigetekre, ahol hosszú éveken át a Vikingur Gota hálóőre volt, mostani állomáshelyére 2019-ben került, ahol első sorban kapusedzőként számítanak rá, de szükség esetén még mindig hajlandó kesztyűt húzni.

A KÍ a fontos győzelmével továbbra is veretlenül, kilenc győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a feröeri pontvadászatot.

A bajnokság aktuális állása