Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a Zalaegerszeg ideiglenes edzőjének sorsa

Miután a Zalaegerszeg az elmúlt hétvégén biztosította a bennmaradást a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) mezőnyében a csapat sportigazgatója helyzetjelentést adott…

 

A Vasas elleni 1-1-es döntetlen elég volt a Zalaegerszeg számára, hogy a csapat az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül elérje a biztos bennmaradást az NB I-ben.

Ennek alkalmából a csapat sportigazgatója, Sallói István a zaol.hu részére adott interjúban elárulta, hogy a minimális cél teljesítése után a továbbiakban is Boér Gábor lesz a csapat vezetőedzője:

“A minimális célt elértük. Amire Végh Gábor tulajdonos felkért bennünket, azt teljesítettük Boér Gábor vezetőedzővel, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, és a csapat bent maradt az élvonalban. A klubnak viszont volt egy éves célkitűzése, mégpedig az első hat hely valamelyikének a megszerzése. Ezt még szeretnénk elérni. Éppen ezért, az utolsó két fordulóban is éles marad a társaság, hogy elérhessük a céljainkat. A fiatal játékpercekre vonatkozó MLSZ ajánlást a klub már korábban teljesítette, így a fiatalok szakmai érvek alapján játszanak, mert ezt az éves teljesítményükkel kiérdemelték és bizonyították rátermettségüket. Hétvégén például három olyan fiatal volt a kezdőben, aki 2002 után született, miközben az MLSZ csak két játékost vesz figyelembe meccsenként, elkerülve, hogy valaki a bajnokság végén tíz fiatallal álljon fel.”

“Nehéz és intenzív három hét volt, és jólesett vasárnap este fellélegezni. A Vasas elleni mérkőzés után Végh Gábor klubelnökkel már le is ültünk, hogy a jövőt tervezzük. Teljesen elégedettek vagyunk Boér Gábor munkájával, és annyit talán elárulhatok, ő az egyedüli jelölt. Megállapodás egyelőre nincs, de a bajnokság végéig szeretnénk, ha ez is megtörténne” – árulta el a sportvezető.

Sallai elmondta, hogy a csapat mindössze két és fél hét pihenőt kap, hogy újra munkába álljon. Június végén egy edzőtábort terveznek, július 27-én pedig az Európa-konferencialigában a második selejtezőkörben megkezdik a szereplésüket.