Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a Premier League-ben folytathatja a két tehetség! – sajtóhír

Lapértesülések szerint Julen Lopetegui és a Wolverhampton Wanderers együttese élénken figyeli a Seattle Sounders két amerikai tehetségének, Obed Vargasnak valamint Reed Baker-Whiting-nak a teljesítményét.

A mindössze 17 esztendős Vargas, illetve a nála egy évvel idősebb Baker Whiting az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) aktuálisan futó szezonjában már rendszeresen a Seatlle első csapatához, tartoznak, rendre játéklehetőséget is kapnak.

A középpálya közepén bevethető Obed Vargas 7 meccset játszott idén a Soundersben, és már egy gólpasszal is jelentkezett. A hasonló poszton otthonosan mozgó Baker-Whiting 5 meccsen, többnyire csereként kapott lehetőséget, ám a bizalmat a San Diego Loyal elleni US Open Cup találkozón már góllal hálálta meg.

Angol és amerikai források állítják, a Wolverhamptonnál már több alkalommal is a helyszínen figyeltél a két tehetség játékát, akit a nyáron szívesen is szerződtetnének. Egyelőre konkrétumokról nem hallani, vélhetően még a hivatalos kapcsolatfelvétel sem történt meg a két klub között, de jelzésértékű, hogy a Wolves megfigyelői rendszeres vendégek a Lumen Field-en.

A Seatlle együttesében 2022-ben debütáló Vargas, valamint, az egy évvel korábban, 2021-ben, mindössze 15 évesen a felnőttek között már lehetőséget kapó Baker-Whiting közül előbbi piaci értékét taksálják (forrás: Transfermarkt) magasabban, jelenleg 2 millió euróra. Baker-Whiting esetében ez az összeg jelenleg 500.000 euróra tehető.