Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ádám Martin célja a triplázás Koreában

A magyar válogatott támadója nagy reményekkel érkezett Dél-Koreába, és eddigi tapasztalatai alapján maximálisan elégedetten a döntésével…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A dél-koreai bajnokságban (K-League) listavezető Ulszan Hyundai magyar támadója, Ádám Martin a minap a Nemzeti Sportnak összegezte az eddigi tapasztalatait:

“A történet nem tavaly nyáron kezdődött, már az előző év telén szerződtetett volna a klub, de idény közben voltunk, jó formában futballoztam Pakson, még nem akartam váltani. Ám az ulszaniak kitartónak bizonyultak, s 2022 nyarán megint bejelentkeztek a menedzseremnél, Papp Gábornál. Ázsiában korábban nem jártam, s Koreáról sem sok mindent tudtam. Igyekeztem hát minél több információt begyűjteni, s végül úgy határoztam, belevágok a kalandba. Azt mondhatom: remek döntés volt Koreába szerződni!”

A 28 éves támadó megerősítette, hogy klubjánál támogatják a magyar válogatottbeli szereplését: “Teljes mértékben támogatnak, érdeklődnek a meccseink iránt, sőt az itteni videós rendre elkéri elemzésre a mérkőzéseink felvételét. A jetlag tüneteivel muszáj birkózni, de ha a hét elején rendezik a válogatott találkozóját, a hétvégi bajnoki szinte bizonyosan ugrik; nem marad elég idő átállni és együtt edzeni a csapattal. De ezt nem bánom, a válogatotthoz mindig örömmel utazok haza.”

“Itt is, ott is vannak technikás labdarúgók, viszont a K League 1 meccsei pörgősebbek, s ez a tempó az edzéseken is visszaköszön. Hozzá kellett szoknom, hála istennek sikerült. Nemrég beszélgettünk a tolmácsunkkal, aki egy személyben a csapat menedzsere is, tőle tudom, hogy az utóbbi néhány évben sokat fejlődött a koreai labdarúgás. Az előrelépéshez adva vannak a létesítményfeltételek; nemcsak a stadion, az edzőközpontunk is nemzetközi színvonalú. A főépület négyemeletes, minden játékos külön szobában pihenhet az edzések előtt és után, s napi háromszori étkezést is biztosít a klub; az európaiakra külön főznek. A meccsszámunk a topcsapatokéhoz közelít. Ha a hazai és a nemzetközi sorozatokban is sikeresen szerepelünk, összességében akár félszáz tétmérkőzést is vívhatunk egy idény alatt” – mesélte a helyi viszonyokról.

A csapat céljait illetően Ádám elmondta, hogy a hazai bajnokságot, a kupát és az ázsiai BL-t is meg szeretnék nyerni: “Ehhez igazodva alakította ki a vezetőség a keretet. Kíváncsian várom a BL-t, ebben a sorozatban még nem játszottam. A lebonyolítás immár megegyezik az európai Bajnokok Ligája menetrendjével, a különbség annyi, hogy a résztvevők több földrészt képviselnek, hiszen Ausztrália – az ázsiai konföderáció tagja – is delegálhat csapatokat.”