Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Darmstadt hat év után jutott fel

A német másodosztály (2. Bundesliga) pénteki játéknapján eldőlt, hogy a listavezető feljutott az első osztályba…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Darmstadt pénteki győzelmével biztossá vált, hogy a német másodosztály (2. Bundesliga) éllovasa feljutott a Bundesligába, ahol utoljára 2017-ben járt és egymást követő két szezont töltött ott, mielőtt sereghajtóként búcsúzott.

A kék-fehérek azóta a másodosztályban stabilan teljesítettek, az elmúlt években rendre a mezőny első felében végeztek, de a legjobbak közé nem tudtak odaérni egészen mostanáig. A Darmstadt a 2022-2023-as idényben már az utolsó forduló előtt biztosította feljutását, miután a 33. fordulóban a huszadik győzelmét aratta hét döntetlen és hat vereség mellett. A csapat az előző két meccsét elvesztette, hullámvölgybe került a célegyenesben, de végül péntek este 1-0-s győzelmet aratott a Magdeburg ellen.

A német másodosztály másik automatikus feljutó helyét a Heidenheim foglalja el, míg a sérült Németh Andrást mostanában nélkülöző Hamburger SV az osztályozót érő harmadik helyen tanyázik.

A Bundesligából jelen állás szerint a Hertha BSC és a VfB Stuttgart esne ki, a Schalke 04 pedig osztályozóra kényszerülne.

A bajnokság aktuális állása