Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belvon: “Van tartása a magyar csapatnak”

A magyar U17-es válogatott 5-3-as vereséget szenvedett Lengyelország ellen a hazai Eb második csoportmérkőzésén…

(Photo by Ben McShane – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, Belvon Attila véleménye szerint a magyar csapat hasonló mérkőzést játszott, mint Wales ellen, amikor ugyancsak a második félidőben javult fel a játék, de ezúttal ez sem volt elég a lengyelek ellen:

“A második félidőben mentünk az eredmény után, hogy ki tudjunk egyenlíteni, de gólra gólt kaptunk és nem sikerült feljönnünk a padlóról. 3–0 után már mindenki úgy érezte, hogy ez a csapat a padlóra került, ellenben azt is lehetett látni, hogy ennek a csapatnak van tartása. Az ifjúsági futballban sok minden jelenthet jót. Nyilván az eredményesség is egy fontos dolog, de látni azt a szenvedélyt, akaratot, elszántságot, amit a második félidőben a játékosok kitettek a pályára, az jó érzés.”

A lengyelek edzője, Marcin Wlodarski dicsérte a magyar együttes teljesítményét: “Amikor elemeztük a magyarok játékát, azt hittük, gyengébbek. Hogy őszinte legyek, a második góljuknál megijedtem, de a csapatom mentálisan nagyon erős volt, és amikor belőttük a negyedik gólunkat, akkor már arra gondoltam, hogy megint ötöt lövünk.”

A mieink két meccs után három ponttal állnak, a csoport utolsó mérkőzését kedd este 20 órától vívja az írek ellen a Pancho Arénában, ami a továbbjutásról fog dönteni.

A csoport aktuális állása