Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: a magyar válogatott kikapott a lengyelektől

A hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott szombat este játszotta a második csoportmérkőzését Lengyelország ellen…

(Photo by Ben McShane – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A magyar U17-es válogatott egy rendkívül mozgalmas mérkőzésen 5-3-as vereséget szenvedett Lengyelország ellen Felcsúton. A lengyelek lendületesen kezdték a mérkőzést, és már az első percekben többször zavarba tudták hozni a mieinket. A nyolcadik percben az első mérkőzésen remekül teljesítő Umathum a saját térfelén vesztette el a labdát, melyből Huras iramodott meg a bal oldalon, középre adásából pedig Mateusz Skoczylas értékesítette közelről az ajtó-ablak helyzetet. A magyar csapat megpróbált váltani és vezetett néhány támadást, de képtelen volt valós veszélyt teremteni a lengyel kapu előtt. A lengyelek irányították a mérkőzést, több akciót vezettek, majd az első félidő derekánál Wolski került helyzetbe, de éles szögből leadott lövését Yaakobishvili hárította. Néhány perccel később ismét a magyar kapus védte Wolski újabb lövését. Az első félóra végeztével a lengyelek újabb gólt szereztek, egy szöglet utáni lefejelt labda után Maksymilian Sznaucner a tizenegyespont magasságából lőtt a hálóba. A lengyelek akár újabb gólt is szerezhettek volna, de egy szöglet utáni kavarodás után Huras lövése a kapufát találta el.

A szünetben Belvon Attila két cserét hajtott végre, de a játék képét illetően nem történt változás, a lengyel csapat továbbra is a kapujához szegezte a magyar válogatottat. Három perc után Yaakobishvili védte Skoczylas közeli lövését, nem sokkal később viszont éppen Skoczylas beadását a kapus rossz helyre ütötte és Mike Huras köelről megszerezte a lengyelek harmadik gólját. Az 55. percben egy lendületes ellentámadás végén a csereként beálló Varga Zétény szállította a magyar csapat szépítő találatát. A folytatásban tovább próbálkoztak a felzárkózásért a mieink, de a lengyelek kézben tartották a mérkőzést és rendre visszaverték a magyar akciók kibontakozását. Bő húsz perccel a vége előtt Németh H. lendületből eresztett meg egy távoli lövést, melyet Piekutowski szögletre tolt. Az ezt követő sarokrúgás után Szabó Sz. lőtt kapufát, az ismétlést pedig Simon Benedek váltotta gólra és egyetlen találatra felzárkóztatta a magyar csapatot. Újra nyílt lett a mérkőzés és a magyar válogatott már az egyenlítésért igyekezhetett, ám kisvártatva a lengyelek lefordultak és Skoczylas átadásából a csereember Oskar Tomczyk meglőtte a lengyelek negyedik gólját. Pár perc múlva ismét a hatalmas kedvvel futballozó Skoczylas futott el a jobb oldalon, bejátszása után a mieink képtelenek voltak felszabadítani, így Karol Borys pofozhatta be az ötödiket, mellyel minden eldőlt. A hajrában egy szöglet után Németh H. fejesét Piekutowski védte a gólvonalnál, a játékvezető nem adta meg a találatot, de a visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy bent volt. Végül a hosszabbításban Molnár Csaba még szépített, így 3-5 lett a végeredmény.

Magyarország U17 – Lengyelország U17 3-5 (0-2)
Gólszerzők: Varga Z. (55.), Simon B. (70.), Molnár Cs. (90+4.), ill. Skoczylas (8.). Sznaucner (34.), Huras (51.), Tomczyk (76.), Borys (80.)

A csoport másik mérkőzésén a két nullapontos csapott össze egymással, Írország 3-0-ra verte Walest.

A magyar válogatott az utolsó csoportmeccsét kedd este 20 órától vívja az írek ellen a Pancho Arénában.

A csoport aktuális állása