Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: rangadót bukott az Inter a friss bajnok Napoli ellen – videóval

A Napoli könnyelműségében bízhatott az Inter, azonban a kék-feketék egy igen kiélezett rangadót kaptak a bajnok lazsálása helyett…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Egészen más lelkiállapotban léphetett pályára Olaszország egyik legnagyobb rangadóján a Napoli és az Inter, hiszen még a nápolyiak a friss bajnoki cím megünneplését követően tét nélkül fogadták az Intert, addig a kék-feketék győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen a Bajnokok Ligájában való indulás kiharcolása finoman szólva is szorossá vált az olasz élvonalban a hajrá folyamára.

A vendégek terveinek azonban Gagliardini tett keresztbe a 41. percben, aki a második sárga lapját begyűjtve juttatta hátrányba hátrányba az Intert, az addig fél gőzzel játszó Napoli ellen.

A második játékrészben azonban Anguissa kezdte meg a gólgyártást a 67. percben, amelyre Lukaku tudott válaszolni a 82. percben, az Inter legnagyobb örömére, azonban a vendégszektor felhőtlen öröme nem tarthatott sokáig, hiszen Di Lorenzo a 85. percben ismét megszerezte a hazai vezetést, amelyre Gaetano újabb gólja tett még egy lapáttal, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A 66 pontos Intert így a 65 pontos Lazio előzheti meg a mai nap folyamán, amennyiben a római csapata meg tudja verni az Udinese csapatát.

Napoli Inter 3-1 (0-0)
Gólszerző: Anguissa (67.) Di Lorenzo (85.) Gaetano (90+5.) Ill. Lukaku (82.)
Kiállítás:
Ill.

Napoli: Alex Meret, Kim Min-Jae (Juan Jesus), Amir Rrahmani, Mathías Olivera, Giovanni Di Lorenzo, Stanislav Lobotka, Piotr Zielinski (Gianluca Gaetano), André-Frank Zambo Anguissa, Victor Osimhen (Giovanni Simeone), Khvicha Kvaratskhelia (Matteo Politano), Eljif Elmas (Giacomo Raspadori).

Internazionale: Andre Onana, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni (Francesco Acerbi), Danilo D’Ambrosio, Nicolò Barella (Marcelo Brozovic), Roberto Gagliardini, Kristjan Asllani, Robin Gosens (Lautaro Martínez), Raoul Bellanova (Denzel Dumfries), Joaquín Correa (Federico Dimarco), Romelu Lukaku.

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Monza 1-2

Szombat:
Cremonese – Bologna 1-5
Atalanta – Hellas Verona 3-1
AC Milan – Sampdoria 5-1

Vasárnap:
Lecce – Spezia 0-0
Torino – Fiorentina 1-1
Napoli – Inter 3-1
20:45 Udinese – Lazio (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 AS Roma – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 Empoli – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: