Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kalmár: “Jó csapat épült fel itt egy év alatt, ezt kell folytatni”

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 2022-2023-as idényét a második helyen zárta a sokáig a bajnoki címért is versenyző felvidéki FC DAC 1904 gárdája…

Az FC DAC 1904 csapatkapitánya, Kalmár Zsolt a Nemzeti Sportnak értékelte az elmúlt szezon tapasztalatait:

“Az egyik szemem sír a másik nevet, hiszen kitűztünk egy célt magunk elé, hogy egy masszív, erős csapatot építsünk, és úgy gondolom, hogy ez sikerült. Idény közben új célok adódtak, melyek eléréséhez nagyon közel voltunk, de sajnos nem tudtuk megugrani ezt a lépcsőfokot. Úgy gondolom, hogy ha ez a keret egyben marad, akkor még erősebbek tudunk lenni. Nem adjuk fel és jövőre is megküzdünk a bajnoki címért, tovább építjük a csapatot, én pedig úgy látom, hogy jó úton haladunk.”

“Jó csapat épült fel itt egy év alatt, ezt kell folytatni. Egy új szemlélet jött a klubhoz és újra visszatértünk arra az útra, ami sikeres volt. Személy szerint én tavaly ilyenkor még a lelátón ültem és még 50 százalékos állapotban sem voltam. Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú utat megtettem és most ezüstérmet tudok ünnepelni. Úgy gondolom, hogy a teljesítményemmel is hozzá tudtam ehhez járulni. Voltak jó meccseim, de még tudok ennél is jobban játszani. Célom, hogy tovább fejlődjek” – tette hozzá a magyar válogatott középpályás.

Kalmár úgy gondolja, hogy a szurkolók maximálisan a csapat mellett állnak: “A nézőszámon is látszik, mekkorát fejlődött a csapat, hiszen visszacsalogattuk a nézőket a lelátóra. Nagyon szépen köszönjük nekik, hiszen nemcsak hazai pályán teremtettek óriási hangulatot, hanem idegenben is 4-5-600-an elkísértek bennünket és ez olyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna. Le a kalappal előttük és üzenem nekik, hogy jövőre újra harcolni fogunk. Legyenek mellettünk, mivel úgy gondolom, hogy egy nagyon nagy csapat van kialakulóban.”

“A következő napokban lesz egy kis szabim, élvezni fogom a családdal az együttlétet, de az edzéssel nem fogok leállni, hiszen a válogatottba 100 százalékos állapotban szeretnék megérkezni. Június 5-én csatlakozok a nemzeti csapathoz. Az első meccset Montenegró ellen játsszuk. Csapattársam, Nikola Krsztovics ellen lépek pályára, akivel már sokat beszéltem erről. Úgy gondolom, hogy egy nagy meccs lesz, különleges lesz számunkra, de a győzelemért megyünk, úgyhogy nekünk kell lejönni győztesen a pályáról” – említette a közelgő válogatott meccsek kapcsán.