Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Letartóztattak három Valencia-szurkolót, akik vélhetően rasszista gesztusokat tettek Vinícius Junior ellen

Ahogy arról beszámoltunk, Vinícius Juniort ismét rasszista bántalmazás ért a vasárnapi, Valencia elleni bajnoki mérkőzésen, amely miatt egy rövid időre félbe is szakadt a játék. A spanyol rendőrség és a Valencia most bejelentette, hogy három embert letartóztattak az ügyben. 

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

A spanyol rendőrség megerősítette, hogy három embert tartóztatott le Valenciában a Real Madrid vasárnapi, Valencia elleni La Liga-mérkőzésén Vinícius Juniorral szemben tanúsított állítólagos rasszista gesztusokkal összefüggésben. A Mestallában rendezett bajnoki mérkőzést ideiglenesen félbeszakították, miután a Real Madrid 22 éves csatárát rasszista bántalmazások érték.

“A Valencia CF megerősíti, hogy a rendőrség az elmúlt órákban összesen három szurkolót azonosított, akik rasszista gesztusokat tettek Vinicius Jr. felé a múlt hétvégi, Real Madrid elleni mérkőzésen. A Valencia CF együttműködik a hatóságokkal a Mestallában tapasztalható rasszizmus felszámolása érdekében folytatott nyomozás során. A klub megismétli, hogy a leghatározottabban elítéli és határozottan kiáll a rasszizmus és az erőszak minden formája ellen, és ugyanilyen határozottan fog fellépni minden azonosított személlyel szemben, a legsúlyosabb intézkedés alkalmazásával: a stadionból való életfogytiglani kitiltással. A Valencia CF nem tolerál semmilyen rasszista megnyilvánulást. A rasszizmusnak nincs helye a klubunkban”.

– írta közleményében a Valencia.

Ebben a szezonban többször is rasszista bántalmazásnak volt kitéve, a La Liga pedig csak ebben a szezonban nyolc alkalommal tett rasszizmus miatt feljelentést a barcelonai bíróságon. Kedden négy embert tartóztattak le Madridban, mert feltételezhetően egy Vinícius-mezet viselő próbababát lógattak le egy hídról a Real Madrid edzőpályájának közelében a januári madridi derbi előtt.

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke így nyilatkozott:

“Ami történt, az valóban nagyon súlyos, és súlyosbítja a helyzetet, hogy nem először fordult elő. A társadalom, amelyben élünk, nem érdemli meg, ami történik. A sport az értékek és az együttélés, a tisztelet találkozóhelye. Ezért szeretném világossá tenni és bejelenteni, hogy a Real Madrid nem tűr több rasszista incidenst és sértést egyetlen játékosunkkal szemben sem. Ehhez elengedhetetlen, hogy gyökeresen megváltoztassuk a labdarúgás bírói struktúráját hazánkban, hogy a sértést elszenvedő áldozatot soha ne lehessen felelősségre vonni a bűncselekményért, ahogyan ez most történik.”

– tette hozzá. A Real Madrid panaszt tett is tett a spanyol főügyészségen a Viníciust ért rasszista bántalmazások miatt.