Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Nistelrooy azonnali hatállyal lemondott a PSV kispadjáról – HIVATALOS

A holland bajnokság (Eredivisie) aktuális kiírásának utolsó fordulója előtt a második helyen álló PSV Eindhoven a szerdai napon fontos bejelentést tett…

(Photo by Hans van der Valk/BSR Agency/Getty Images)

A PSV Eindhoven hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy a csapat vezetőedzője, Ruud van Nistelrooy azonnali hatállyal távozik posztjáról.

A 46 éves szakember tavaly nyáron vette át a PSV irányítását azok után, hogy az előző idényben a tartalékcsapatot vezette. Az eindhovenieket egykor játékosként is erősítő van Nistelrooy a 2022-2023-as idényben holland kupát és szuperkupát nyert az együttesel, a bajnokságban pedig a záróforduló előtt a második helyen állnak.

A PSV honlapjának tájékoztatása szerint a felek az elmúlt hetekben több megbeszélést folytattak, tegnap este pedig abban maradtak egymással, hogy a hétvégi idényzárót követően tárgyalnak a jövőről. Az edző azonban ma délelőtt felmondott a klubnál, döntéséről a játékosokat is tájékoztatta. A hírek szerint Van Nistelrooy úgy érezte, hogy  nem kapja meg a szükséges bizalmat és támogatást az igazgatóság részéről.

A klub közölte, hogy az AZ Alkmaar elleni vasárnapi találkozón ideiglenesen Fred Rutten fogja irányítani a csapatot.