Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: háromgólos hátrányból állt fel az Espanyol az Atlético Madrid ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójának szerdai játéknapján két mérkőzést is késő este rendeztek, és mindkettő komoly téttel bírt.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az Espanyol és az Atlético Madrid egy nagyon jó iramú és gólgazdag mérkőzést játszott egymással. A madridiak nagyon összeszedetten játszottak az első játékrészben és Saúl Niguez 21. percben szerzett góljával vezetéshez is jutottak. Még a szünet előtt Antoine Griezmannak kettőre sikerült növelnie csapata előnyét, így magabiztosan mehettek pihenőre a vendégek.

A második félidőben ráadásul azonnal meglőtte harmadik találatát az Atleti, amelyet Carrasco szerzett a 46. percben, ennek következtében úgy festett, hogy eldőlt a 3 pont sorsa, de nagyot fordult a mérkőzés képe. A 64. percben Montes révén meglőtték a katalánok a szépségtapaszt, majd a 76. percben egy büntetőből szerzett góllal Joselu visszahozta a reményeket legalább az 1 pont otthontartására. Mindössze 3 perccel később össze is jött az egyenlítés a brazil Vinícius Souza révén, amivel kialakult a 3-3-as végeredmény.

Az Espanyol ugyan örülhet ennek a döntetlennek 3-0-ról felállva, de továbbra is kieső helyen állnak, míg az Atlético Madrid elbukta 2. helyét ezzel, sőt, ha az utolsó két fordulóban kikapnak, akkor a 3. pozíció is veszélyben lehet

Espanyol – Atlético Madrid 3-3 (0-2)
Helyszín: RCDE Stadion (Cornella de Llobregat), Vezette: M. López
Gólszerzők: Montes (64.), Joselu (76. – büntetőből), Vinícius Souza (79.) ill. S. Niguez (21.), Griezmann (44.), Carrasco (46.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A Real Betis és a Getafe közötti mérkőzés első félideje kevés izgalmat tartogatott, ám a második játékrész jobbra sikeredett. Ekkor már mindkét együttesnek akadtak lehetőségei a gólszerzésre és végül egy be is akadt a 68. percben, a vendégek részéről Alderete talált a sevillaiak kapujába, amellyel megszerezte a madridi csapat számára a győzelmet és a nagyon fontos 3 pontot is.

A Real Betisnek így még lehet izgulni valója az utolsó két fordulóban, ha az Athletic Bilbao nyer az Osasuna otthonában hétfőn késő este, mert akár elbukhatják az Európa-liga indulást érő 6. helyüket is még, míg a Getafe elmozdult pillanatnyilag a kieső helyről, de ugyanannyi pontja van, mint a 18. helyen álló Valladolidnak.

Real Betis – Getafe 0-1 (0-0)
Helyszín: Estadio Benito Villamarín (Sevilla), Vezette: R. Bengoetxea
Gólszerzők: O. Alderete (68.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 36. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Celta Vigo – Girona 1-1
Real Sociedad – Almería 1-0
Valladolid – Barcelona 3-1

Szerda:
Elche – Sevilla 1-1
Real Madrid – Rayo Vallecano 2-1
Villarreal – Cádiz 2-0
Real Betis – Getafe 0-1
Espanyol – Atlético Madrid 3-3

Csütörtök:
19:30 Mallorca – Valencia (Tv: Spíler 2)
21:30 Osasuna – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása: