Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: dráma az utolsó fordulóban! A Bayern elvette a bajnoki címet a Dortmundtól

Szombat délután rendezték meg a német bajnokság (Bundesliga) 34., utolsó fordulójának valamennyi mérkőzést, melyeken eldőlt a bajnok cím sorsa, a nemzetközi kupaindulást érintő helyek, valamint a kiesés és az osztályozó kérdése…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Elképesztő körülmények között talált gazdára a német bajnokság (Bundesliga) 2022-2023-as bajnoki címet, melyet végül a fordulót a második helyről kezdő Bayern München kaparintott meg sorozatban 11. alkalommal.

A fordulót kétpontos előnyből kezdő Borussia Dortmund kétgólos hátrányból csak egyetlen pontot szerezni a Mainz ellen, közben pedig a bajorok 2-1-re diadalmaskodtak az 1. FC Köln vendégeként. A Bayern sokáig vezetett, de a hajrában Köln kiegyenlített és nyolc percen a BVB állt bajnoki címre, de a 89. percben Jamal Musiala bevitte a mindent eldöntő gólt. Mindez azt jelentette, hogy a két csapat azonos pontszámmal végzett az élen, jobb gólkülönbségével a Bayern lett a bajnok.

A harmadik helyen záró RB Leipzig 4-2-es sikerrel zárta az évet a vereségével kieső Schalke 04 ellen. A magyar válogatott légiósai közül Szoboszlai Dominik csereként lépett pályára, Willi Orbán a második félidő elején öngólt vétett.

Az Union Berlin egy egygólos győzelemmel kiharcolta a BL-indulást érő negyedik helyet, bár a menet közben vezető Freiburg kiénekelhette volna a szájukból a sajtot, de végül a Sallai Rolandot a padon jegelő fekete-fehérek kikaptak Frankfurtban, így csak az ötödik helyen végeztek. Az utolsó nemzetközi kupaindulást érő helyezést a Bayer Leverkusen annak ellenére megkaparintotta, hogy 3-0-s fiaskót szenvedett el, mivel a Wolfsburg is kikapott a már kieső berliniektől.

A Bochum a “gyógyszergyáriak” kiütésével biztosította a bennmaradását, az osztályozót jelentő 16. helyen a VfB Stuttgart végzett, a már említett gelsenkircheniek pedig a 17. helyen végezve nem tudták elkerülni a kiesést. A sereghajtó Hertha BSC és Dárdai Pál szép sikerrel búcsúzott az élvonaltól, ugyanis a kék-fehérek a második félidőben hátrányból fordítottak a Wolfsburg ellen.

A 34. forduló eredményei

Borussia Dortmund – Mainz 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Guerreiro (69.), Süle (90+6.), ill. Hanche-Olsen (15.), Onisiwo (24.)

Eintracht Frankfurt – Freiburg 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kolo Muani (83.), Dina Emimbe (90+1.), ill. Grifo (45.)

1. FC Köln – Bayern München 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ljubicic (81. – büntetőből), ill. Coman (8.), Musiala (89.)

Borussia Mönchengladbach – Augsburg 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Netz (4.), Hofmann (40.), ill.
Kiállítva: ill. Gumny (45+3.)

RB Leipzig – Schalke 04 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Laimer (10.), Nkunku (19., 90+4.), Poulsen (83.), ill. M. Kaminski (28.), Orban (49. – öngól)

Union Berlin – Werder Bremen 1-0 (0-0)
Gólszerző: R. Khedira (81.) ill.

VfB Stuttgart – Hoffenheim 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Tomas (80.), ill. Bebou (75.)

VfL Bochum – Bayer Leverkusen 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Forster (19.), Asano (34.), Stöger (86.), ill.
Kiállítva:ill. Adli (8.)

VfL Wolfsburg – Hertha BSC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: J. Kaminski (2.), ill. Maza (55.), Richter (68.)

A bajnokság végeredménye