Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Büntetők után jutott fel a Premier League-be a Luton Town! – videóval

Az angol labdarúgó másodosztály (Championship) rájátszásának döntőjét rendezték szombat kora este, és két olyan csapat harcolt a feljutásért, akikről a szezon előtt nem sokan gondolták volna.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Két olyan csapatról van szó, akiktől a szezon elején nem volt elvárás, hogy feljussanak a Premier League-ben, mégis elverekedték magukat a rájátszás döntőjéig. A Coventry 2001-et követően szerepelhet ismét az élvonalban, míg a Luton Town sosem játszott a PL-ben, pont azelőtt estek ki az elsőosztályból, hogy megalapították volna a Premier League-et 1992-ben.

Az első félidőben a Luton nagyon jól játszott és saját akaratukat érvényesítették, aminek az eredménye az lett, hogy vezetéssel vonulhattak a szünetre. A 23. percben Elijah Adebayo verte meg védőjét, majd a 16-osnál érkező Jordan Clarknak tette le a labdát, aki lendületből megcsinált egy cselt, majd Wilson kapust becsapta lövésével, ugyanis a hosszú helyett a rövidet vette célba (0-1). Még gólt lőhetett volna a gólpasszt kiosztó Adebayo is a szünet előtt, de ígéretes helyről mellé fejelt. A Coventry egyetlen kapura irányuló lövést adott le, viszont az sem volt veszélyes Horvath Ethan kapujára.

A második játékrészben nagyot fordult a játék képe és ezúttal a Coventry játéka érvényesült jobban, habár túl sok helyzetet nem sikerült szerezniük, viszont így sikerült is egyenlíteniük. Egy gyors kontra végén Gyökeres Viktor tette be a labdát az érkező Gustavo Hamer elé, aki kiválóan rúgta ki a bal alsót a 66. percben (1-1). Az előkészítést jegyző Gyökeres a 73. percben a mérkőzést is eldönthette volna, de jó helyről fölé lőtt, ezért jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban ugyan született egy Luton gól, azonban a játékvezető videóbírózást követően érvénytelenítette azt, így jöhettek a büntetőrúgások. Az idegek harcát pedig a Luton bírta jobban, ennek következtében feljutottak a Premier League-be!

Coventry City – Luton Town 1-2 – büntetők után (0-1, 1-1, 1-1)
Helyszín: Wembley Stadion (London), Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: G. Hamer (66.) ill. J. Clark (23.)