Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: “Olyan üresnek érezzük magunkat…”

A német bajnokság (Bundesliga) szombati utolsó fordulójában a korábbi listavezető Borussia Dortmund kiengedte a saját kezéből a bajnoki címet, és a Bayern München szerezte meg azt…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Borussia Dortmund kétgólos hátrányból csak 2-2-es döntetlent játszott a Mainz ellen, miközben a Bayern München megnyerte a maga meccsét, így a két azonos pontszámmal végző csapat közül a sorozatban 11. bajnoki címüket nyerő bajorok emelhették magasba a Salátástálat. A drámai csapás után BVB edzője, Edin Terzic nehezen tudott megszólalni:

“Nehezen találom most a szavakat. Olyan üresnek érezzük magunkat, hiszen tisztában voltunk az esélyeinkkel, és mert éreztük azt a pozitív energiát, ami a nézőtérről és a városból áradt felénk. Annyira akartuk ezt a sikert és annyira közel voltunk hozzá… Csak egy gól hiányzott nekünk, csak egy gól kellett volna a másik stadionban… Tudtuk pedig, hogy 90 percre vagyunk a trófea felemelésétől. Néha különösen fáj a kihagyott büntető, vagy ha korán kétgólos hátrányba kerülsz.”

A Bayern München ezzel 2013 óta minden évben megnyerte a bajnokságot, ennyire közel még senki nem került ahhoz, hogy letaszítsa a bajorokat a trónról.