Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brazil szövetség továbbra is reménykedik abban, hogy Ancelotti lesz a szövetségi kapitányuk

A legfrissebb hírek szerint a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) továbbra se mondott le arról, hogy a Real Madridot jelenleg irányító Carlo Ancelotti lesz az új szövetségi kapitányuk annak ellenére is, hogy az olasz szakember ki szeretné tölteni a 2024-ig érvényes szerződését. 

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A brazil szövetség (CBF) továbbra is reménykedik abban, hogy meggyőzheti a Real Madrid jelenlegi edzőjét, Carlo Ancelottit, hogy ő legyen a következő szövetségi kapitányuk.

Az ötszörös világbajnok csapat azóta áll vezetőedző nélkül, hogy Tite tavaly decemberben, a katari világbajnokságot követően távozott. Ancelotti volt Brazília első számú célpontja a posztra, annak ellenére, hogy az olasz azt sugallta, hogy boldog a Real Madridnál.

“Mindenki nagyon jól tudja, hogy mi a helyzet. A 2024-es szezon végéig van szerződésem, és maradni akarok”

– mondta a hónap elején.

A CBF elnöke, Ednaldo Rodrigues májusra tűzte ki a következő szövetségi kapitány személyéről szóló döntés határidejét, de ezt meghosszabbítja Ancelotti meggyőzésének reményében. Az AS Roma edzőjét, José Mourinhót, a Fenerbahce trénerét Jorge Jesusát, a Fluminensét irányító Fernando Dinizét és a Palmeiras vezetőedzőjét, Abel Ferreiráját is csodálja a brazil szövetség, de továbbra is Ancelotti az első számú célpont.

Brazília júniusban Guinea, majd Kamerun ellen lép pályára, az ideiglenes szövetségi kapitány pedig Ramon Menezes lesz, akárcsak a márciusi, Marokkó elleni vereségnél, aki a brazil U20-as válogatottat is irányítja az argentin világbajnokságon.