Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: “A megfelelő döntést hoztuk”

A Bayern München a német bajnokság (Bundesliga) megnyerése ellenére két vezetőjét is menesztette a bajnoki cím megnyerését követően…

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A Bayern München tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness a Kickernek nyilatkozott Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic vezetőségből való menesztésének körülményeiről:

“A megfelelő döntést hoztuk. A váltásra abban az esetben is szükség lett volna, ha a csapat mindhárom lehetséges trófeát begyűjti. Kellemetlen beszélgetés volt. Oliver rendkívül intelligens ember, kedvelem a társaságát. A személyisége alapján azt hittem, egyedül is képes lesz ellátni a feladatot, ám ő inkább a tanácsadóira hagyatkozott. A klubnál létrejött katasztrofális hangulatért és a motiváció hiányáért ők a felelősek.”

A német sajtó várakozásai szerint a klub vezetésébe visszatérhet Karl-Heinz Rummenigge, akire kulcsszerep hárulhat a nyári átigazolási időszakban, ill. addig, amíg nem neveznek ki új sportigazgatót.

A Bayern München egymást követő 11. alkalommal nyerte meg a Bundesligát, ugyanakkor a Bajnokok Ligájától és a DFB-kupától is idő előtt búcsúzott, a csapat álatalános negatív hangulata és eredménytelensége miatt pedig egyes vezetők nem maradhattak a helyükön.