Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus vádalkut kötött a szövetséggel, végleges a pontlevonás – HIVATALOS

A keddi napon előrehozott tárgyalás keretében ültek össze az érintettek, hogy döntés szülessen a Juventus pontlevonásáról…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

A Juventus vezetősége vádalku kötött az olasz labdarúgó-szövetség ügyészségével, vagyis a klub nem fellebbez a korábbi tízppontos büntetés és 718 ezer eurós pénzbüntetés ellen, a szövetség pedig lezártnak tekinti részéről az ügyet.

A június 15-ről előrehozott meghallgatáson a bíróság nyilvánosságra hozta a pontlevonásos büntetés részletes indoklását. Ennek értelmében a büntetés mértéke az érintett (egykori) vezetőségi tagok bűnrészességével egyenes arányban állapították meg. A 30 hónapra eltiltott Fabio Paratici büntetése négy pontot, a 24 hónapra elmeszelt Andrea Agnelli büntetése hármat, az azonos időszakra eltiltott Maurizio Arrivabene büntetése két, míg a 16 hónapos eltiltással sújtott Federico Cherubini büntetése egy pontot ért.

Az előző vezetés egyes tagjait pénzbüntetéssel is sújtották, közülük egyedül Agnelli nem fogadta el a vádalkut, akinek az ügyét később fogják tárgyalni.

Ugyanakkor a Juventus ügyletei miatt az UEFA is elrendelt egy vizsgálatot, amellyel kapcsolatban később várható eredmény.