Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: Ortiz a menesztése után egy rivális kispadjára ül le – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) aktuális idénye végeztével máris megkezdődött az edzőkeringő a feljebb vágyó csapatok körében…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausura rájátszásának elődöntőjében búcsúzó Club América menesztette vezetőedzőjét, Fernando Ortizt, akit néhány nappal később az ugyancsak elődöntőben kieső CF Monterrey nevezett ki.

A 45 éves argentin szakember 2022 januárjától dolgozott a mexikóvárosiaknál, először az U20-as csapatot irányította, majd Santiago Solari menesztését követően tavaly márciusban az első csapat élére nevezték ki. Ortiz 55 mérkőzésen vezette az Américát, amely ebből 32 találkozót nyert meg 14 döntetlen és kilenc vereség mellett, azonban hiába volt rendre versenyben a végsőkig, egyetlen bajnoki címet sem tudott nyerni. A fővárosi csapat háza táján pedig már egyre inkább fogy a türelem, mivel a helyi rekordbajnok a 2018-as Apertura megnyerése óta képtelen diadalmaskodni.

Az Ortizt kinevező Rayados velük hasonló cipőben jár, hiszen 2019 óta vágyik újra a bajnoki címre, de az elmúlt egy évben Victor Vucetich vezetésével sikertelenül próbálkozott, pedig a legutóbbi alapszakaszt elsöprő fölénnyel nyerték meg.