Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi egyre közelebb a visszatéréshez – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban továbbra is élénk téma a Barcelona legendás játékosának visszatérése, amellyel kapcsolatban jó ideje nem volt előrelépés…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Miután az elmúlt hétvégén Lionel Messi lejátszotta az utolsó mérkőzését a Paris Saint-Germain színeiben, családjával együtt arra koncentrálhat, hogy megtalálja következő, új csapatát, mivel június 30-tól szabadon igazolható lesz.

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a Barcelona minden követ megmozgat annak érdekében, hogy újra szerződtesse egykori játékosát és úgy tudni, hogy a LaLiga rábólintott Messi szerződtetésének pénzügyi feltételeire, így már “csak” a játékossal kell megállapodniuk az újbóli közös folytatásról.

“Leo vissza akar térni Barcelonába, én pedig nagyon szívesen látnám ismét a klub mezében. Magabiztosak vagyunk, a Barcelona egyértelműen egy lehetőség. Hamarosan fény derül a jövőre” – fogalmazott a labdarúgó édesapja, Jorge Messi, aki pozitív megbeszélést folytatott a Barcelona elnökével, Joan Laportával.

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

A világbajnok labdarúgó az elmúlt két szezont a párizsiaknál töltötte, azonban a június 30-án lejáró szerződés nem kerül meghosszabbításra, így szabadon igazolhatóként válthat csapatot.