Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott

A hétfői napon a magyar válogatott megkezdte a felkészülést a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre…

Az mlsz.hu tájékoztatása értelmében hétfő délben találkoztak a magyar válogatott tagjai Telkiben, ahol a játékosok kora délután fizikai állapotfelméréseken és teszteken vettek részt, majd 5 órától az első edzést is megtartotta a szakmai stáb a már jelenlévő kerettagoknak.

A hiányzókat azon játékosok alkotják, akiknek csapata a hétvégén még pályára lépett, vagyis Ádám Martin, Balogh Botond, Gazdag Dániel, Orbán Willi, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik. Mindannyian jövő hétfőn csatlakoznak a kerethez, melynek többi tagja már be is költözött az edzőközpontba.

“Erős montenegrói válogatott vár ránk az első meccsen, ezt már megtapasztalhattam az első válogatott mérkőzésemen Podgoricában. A ránk jellemző összhang és a csapategység ezúttal is segíthet abban, hogy elérjük a célunkat az előttünk álló Eb-selejtezőkön. Úgy fogok készülni az előttünk álló napokban, hogy ott leszek a kezdőcsapatban az első mérkőzésen, még ha a realitás nem is ezt jelzi előre. Mindenesetre örülnék, ha ismét sikerülne játékperceket szereznem a válogatottban” – mondta el Ferenczi János.

A válogatottba először meghívott Szalai Gábor elárulta, bízik benne, hogy az első alkalom nem az utolsó lesz, és a jövőben sokszor készülhet még a válogatottal:“Volt egy minimális lámpalázam, mikor megérkeztem Telkibe, de tudtam, hogy befogadó közösség vár majd, és ez eddig tökéletesen beigazolódott. Az a célom, hogy hosszú távon a válogatott kerethez tartozhassak, ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az előttünk álló két hétben” – fogalmazott a Kecskemét hátvédje.

“Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van” – tette hozzá a ferencvárosi Botka Endre.

A magyar válogatott június 17-én Montenegróban játszik Eb-selejtező mérkőzést, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja a litvánokat.

A magyar válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (DVSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)