Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az edző szerint egy 17 játékos nyerte meg a bajnokságot a Ferencvárosnak

A zsinórban az ötödik magyar bajnoki címét nyerő Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov egy orosz csatornának adott exkluzív interjút…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az orosz Match Tv-nek beszélt a zöld-fehérek bajnoki címének körülményeiről és külön kiemelte a csapat saját nevelésű fiatal játékosa, Lisztes Krisztián nélkülözhetetlen szerepét:

“Tavasszal nem igazán nyertünk meccseket, így folyamatosan pontokat vesztettünk. Szerencsére Lisztes Krisztián az idény végén kiemelkedő tudott lenni, öt meccs alatt öt gólt szerzett, és két gólpasszt is kiosztott. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy tizenhét éves srác tett minket bajnokká, sokat köszönhettünk neki. Az viszont egyértelműen probléma, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, hogy ennyi hiányzóval kellett pályára lépnünk.”

“Sorozatban ötödik alkalommal lettünk bajnokok, de mindig az kell legyen a cél, hogy a legjobbak legyünk. Már az európai kupákra is koncentrálnunk kell, amelyekben egyre előrébb szeretnénk jutni. A következő idényben egyértelműen a Bajnokok Ligája a cél. Tudjuk, nem lesz egyszerű feladat, de mindent megteszünk, hogy bekerüljünk az első számú kupasorozatba” – jegyezte meg a tréner a jövőbeli célokkal kapcsolatban.