Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Verona győzött, így bennmaradt, a Spezia pedig kiesett az élvonalból – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2022/23-as idényében a Spezia és a Verona is ugyanannyi pontot szerzett, így egy döntő mérkőzésen dőlt el ki szerepelhet jövőre is a Serie A-ban.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

A mérkőzést nagyon aktívan kezdte a Verona, aminek az 5. percben meg is lett az eredménye, ugyanis Lazovic a baloldalon mutatott be pár cselt, majd középre tette a labdát, ami Faraónit találta meg a hosszún, a rutinos középpályás pedig remek lövést eresztett meg, amely végül a menteni igyekvő Ampaduról jutott a kapuba (0-1). A 15. percben azonban egyenlíteni tud a Spezia, egy beívelést követően Shomurodov tudta lekészíteni egy kis szerencsével Ampadu elé, a Chelsea kölcsönjátékosa pedig óriási gólt lőtt 17 méterről (1-1). Azonban a Verona folytatta lendületes játékát, és a 26. percben ismét magukhoz ragadják a vezetést, Ngonge játszott össze Djuriccsal, majd előbbi kirúgja a jobbalsót, igaz ehhez kellett a védelem teljes asszisztálása, valamint Dragowic kapus is (1-2). A “Mastini” még a szünet előtt kettőre növelte előnyét, ezúttal is Ngonge volt a főszereplő, aki rávezette a védelemre a labdát lendületből, majd közelről megeresztett egy lövést, amibe ismét Ampadu ért bele pechesen, így Dragowic nem tudta hárítani a próbálkozást (1-3).

A második félidőben a Verona úgy jött ki a pályára, hogy csak ne kapjanak gólt és a stabil védekezésre fókuszáltak. A Spezia rengeteget próbálkozott, de kevés sikerrel, rendre pontatlanok voltak a kapu előterében. Sőt, a 68. percben óriási lehetőséghez jutottak, ugyanis büntetőhöz jutottak, ráadásul Faraónit ki is állította Orsato játékvezető. A megítélt 11-est azonban Nzola elpuskázta, ami rá is nyomta a bélyegét a Spezia játékéra, hiszen hiába volt a több, mint 20 perc emberelőny nem sikerült gólt szerezniük, csak a kapufáig jutottak el. A bennmaradást ennek következtében a Verona harcolta ki, a Spezia pedig a másodosztályban folytatja.

Spezia – Verona 1-3 (1-3)
Helyszín: Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia), Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: Ampadu (15.) ill. Faraoni (5.), Ngonge (26.), Ngonge (38.)
Kiállítva: Faraoni (68.)

Videó hamarosan…