Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a lengyelek legyőzték a németeket Jakub Blaszczykowski búcsúmeccsén! – videóval

A Borussia Dortmund és a Vfl Wolfsburg színeiben korábban a német Bundesligában 235 találkozón 28 gólt és 46 gólpasszt jegyző már 37 esztendős Jakub Blaszczykowskit stílusosan, pont Németország ellen búcsúztatták a lengyelek – A Nationalelf pedig  ‘jó vendégnek’ bizonyult a lengyel fővárosban.

(Photo by PressFocus/MB Media/Getty Images)

 

Lengyelország – Németország 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kiwior (31.)

Kisebb csoda, hogy a mindössze 3 lövési kísérlettel (abból is egyetlen egy, a gólnál talált kaput) próbálkozó lengyelek megnyerték ezt a találkozót (…) A német válogatott ugyanis közel 70%-ban birtokolta a labdát, 26-szor próbálkozott kapura lövéssel, 10 alkalommal eltalálta a kaput, gólt mégsem tudott szerezni Hansli Flick csapata.

A találkozó persze elsősorban majd arról marad emlékezetes, hogy a lengyelek elbúcsúztatták a Németországbna is nagy népszerűségnek örvendő, 109-szeres válogatott ikonjukat, Jakub Blaszczykowskit, akit kedvenc mezszáma után a 16. percben cseréltek le, és mindkét csapat játékosai díszsorfalat állva tapsoltak meg!

Lengyelország négy nap múlva Moldovában lép pályára, míg a 2024-es Európa-bajnokságot rendező Németország újabb felkészülési találkozót játszik ugyanazon a napon, Gelsenkirchenben, Kolumbiával.

 

Svédország – Új-Zéland 4-1 (3-1)
Gólszerzők: J. Karlsson (39. és 45+1.), Quaison (44.), Elanga (90+2.) illetve McCowatt (8.)

Új-Zéland alaposan meglepte Stockholmban a svédeket, akik végül a korán bekapott gólra a lehető legjobban reagáltak: az AZ Alkmaar csatárának, a duplázó Jesper Karlssonnak a vezetésével kíméletlenül kihasználták a vendége védelem hibáit, és a félidő végére magabiztos előnyt építettek fel.

A szünet Új-Zéland nem igazán veszélyeztetett, a svédek sem törték magukat a gólszerzést illetően, végül a Manchester United játékosa, a csereként beszálló Anthony Elanga a ráadás perceiben bevitte a kegyelemdöfést – A svédek a győzelemmel hangoltak a jövő hét keddi, Ausztria Eb-selejtezőjükre, ahol az F-csoportot vezető osztrákok vendégei lesznek.

 

Kolumbia – Irak 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cassierra (76.)

A spanyolországi Valenciában lejátszott találkozó nem sikerült túlságosan eseménydúsra. Kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, míg Kolumbia a mezőnyben fölényben futballozott.
A találkozót végül a hajrá előtt Mateo Cassierra gólja döntötte el: az orosz Zenit 26 esztendős támadója ezzel stílusosan kezdte válogatottbeli karrierjét.