Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar jelölt is van az idei Golden Boy-díjra

A keddi napon tűzték ki a 2023-as Golden Boy-díj jelöltjei, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli Európában játszó játékos kap meg…

(Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)

A Tuttosport a keddi napon tette közzé, hogy mely 100 játékos közül kerülhet ki a Golden Boy-díj idei győztese, és a jelöltek között a 15. helyen szerepel a magyar válogatott AZ Alkmaarban játszó tehetséges balhátvédje, Kerkez Milos is.

A torinói lap által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak. A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki.

Az elismerést korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), Kylian Mbappé (2017), vagy Erling Haaland (2020).

Az idei top10-ben Jamal Musiala (Bayern München), Jude Bellingham (Borussia Dortmund/Real Madrid), a tavalyi győztes Gavi (Barcelona), Antonio Silva (Benfica), Alejandro Balde (Barcelona), Xavi Simons (PSV Eindhoven), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Benjamin Sesko (Red Bull Salzburg), Devyne Rensch (AFC Ajax) és Giorgio Scalvini (Atalanta) neve szerepel.

A teljes lista ITT tekinthető meg.