Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Mexikó a második mérkőzését is megnyerte – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során péntekre virradóra a B csoportban lejátszották a második forduló mérkőzéseit…

(Photo by Alvaro Avila/Jam Media/Getty Images)

Az első mérkőzését is magabiztosan megnyerő Mexikó esélyeshez méltóan Haiti elleni is 3-1-es győzelmet aratott, így már biztosan továbbjutott a csoportból. A megbízott edző által irányított mexikóiak az első félidőben csak kimaradt lehetőségekig jutottak, pedig többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Ugyanakkor az El Tri védelme elég óvatlanul játszott és Haiti a labdaszerzései után nem egyszer veszélyeztette Ochoa kapuját, a szünet előtt H. Martín közeli lövését Pierre védte bravúrral. A térfélcsere után viszont szinte egyből megtört a jég, az első percben Antuna jobbról érkező beadását Henry Martín fejelte az ötösön belülről a kapuba. Nem sokkal később Mexikó újabb gólt szerzett, Gallardo elfutása után középre játszott, a Pineda elől menteni szándékozó hátvéd, Ricardo Ade öngólt vétett. Pár perc múlva Antuna is eredményes lehetett volna, szépen játszotta magát tisztára, de a lövése elkerülte a kaput. Az utolsó negyedórán belül egy szöglet után szépített Haiti, amikor a Metz légiósa, Danley Jean Jacques fejelt a hálóba. Nem sokáig volt egy gól különbség, öt perc múlva ugyanis egy villámgyors támadás során Antuna bejátszásából Santiago Giménez kotorta be közelről a harmadik mexikói tálatot, végképp eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Haiti – Mexikó 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Jean Jacques (78.), ill. H. Martín (46.), Ade (56. – öngól), S. Giménez (83.)

 

A csoport másik mérkőzésén az első meccsét elveszítő Katar és Honduras 1-1-es döntetlent játszott egymással. Bár a hondurasiak veszélyesen kezdték a mérkőzést, az ázsiai vendégek az első helyzetükből megszerezték a vezetést, amikor egy kontratámadás végén Tameem Al-Abdullah fejelt közelről védhetetlenül a hálóba. A folytatásban is Honduras támadott többet, de az első félidőben nem tudták érdemben próbára tenni Barsham kapus képességeit. A szünet után sem történt változás, a fehérmezesek becsülettel mentek előre, de csak elvétve tudtak helyzetbe kerülni, amikor pedig odaértek a katari kapu elé, rendre hiba csúszott a befejezésekbe. Amikor sokan már elkönyvelték volna az 1-0-s katari sikert, a 96. percben Honduras csapatkapitánya, Alberth Ellis közelről bekotorta csapata egyenlítő gólját, így pontosztozkodás történt a felek köztt.

Katar – Honduras 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Al-Abudallah (7.), ill. Elis (90+6.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A következő játéknap programja

C csoport:

Július 1., szombat, 00:30 Martinique – Panama
Július 1., szombat, 02:30 Salvador – Costa Rica