Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Costa Rica a második meccsét sem tudta megnyerni – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során szombatra virradóra a C csoportban lejátszották a második forduló mérkőzéseit…

(Photo by Elsa/Getty Images)

Costa Rica legyőzése után Panama a második mérkőzésén is begyűjtötte a három pontot, miután 2-1-re legyőzte Martinique válogatottját, így bebiztosította a továbbjutását a legjobb nyolc közé. Az esélyesebb panamaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de az első félidőben csak kimaradt lehetőségekig jutottak, pedig többször is közel álltak a vezetés megszerzéséhez, azonban a legnagyobb helyzeteket is rendre elpuskázták. A második félidőből alig több mint tíz perc telt el, amikor fellazult Martinique védelme és egy gyors ellentámadás végén a DAC-ot is megjáró E. Davis bal oldali bejátszásából Jose Fajardo fejelte a léc alá a panamai válogatott vezető gólját. Újabb tíz perccel később A. Quintero kiugratásából az Anderlecht védője, Michael Murillo léphetett ki ziccerben, melyet az ötös sarkáról értékestett. Panama a második góllal eldöntötte a három pont sorsát, Martinique erejéből már csak egy becsületgólra futotta a hosszabbításban, Karl Fabien a sokadik kipattanót pofozta be Mosquera hálójába.

Martinique – Panama 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Fabien (90+4.), ill. Fajardo (57.), Murillo (69.)

 

Az első mérkőzését elveszítő Costa Rica csupán egy gól nélküli döntetlent ért el Salvador ellen Harrisonban. Mnidkét félidőben Costa Rica veszélyezetett többet, de az ellenfél kapuja előtt kevésbé voltak hatarázottak, akár a salvadoriak is megnyerhették volna a mérkőzést, mert megvoltak a lehetőségeik, azonban az ellentámadásaikat képtelenek voltak találattal befejezni. A jó iramú, helyzetekkel zajló találkozón nem láthatott gólt a publikum, így mindkét csapat egy-egy pontos két meccsről, Costa Rica mégis jobb helyzetben van, mivel Martinique ellen játszik az utolsó fordulóban ki-ki meccset a továbbjutásért.

Salvador – Costa Rica 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A következő játéknap programja

D csoport:

Július 2., vasárnap, 01:30 Kuba – Guadeloupe
Július 2., vasárnap, 03:30 Guatemala – Kanada