Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazíliában vállal munkát az argentin edzőfejedelem – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a legutóbb a szaúdi Al-Hilal csapatát irányító tapasztalt vezetőedző hamarosan újra munkába állhat..

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint megszületett a szóbeli megállapodás arról, hogy a legutóbb a szaúdi Al-Hilalt irányító argentin Ramón Díaz lesz a brazil Vasco da Gama új vezetőedzője.

A tapasztalt szakember korábban három megszakításban irányította az argentin River Plate-et, mellyel összesen hat bajnoki címet nyert, emellett 1996-ban elhódították a Libertadores-kupát, valamint további értékes címeket zsebeltek be. Díaz több argentin klubcsapat irányítása mellett a mexikói Club América edzője és a paraguayi válogatott kapitánya is volt. Emellett többször megfordult a Közel-Keleten, 2016 és 2018 között a szaúdi Al-Hilalt és Al-Ittihadot irányította, később az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Nasszr, legutóbb pedig ismét az Al-Hilal mestere volt, azonban miután az elmúlt idényben nem tudták megnyerni az AFC Bajnokok Ligáját és a helyi bajnokságot sem, májusban távozott a csapattól.

A Vasco 14 forduló után mindössze két győzelemmel, kieső helyen szerénykedik a brazil országos bajnokság jelenleg futó kiírásában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!